Afbeelding

Van ambtenaar in Son en Breugel tot kunstenaar in Spanje

Cultuur

Son en Breugel - Expositie ¨WOMEN AND WEIRD THINGS¨

Schilderijen, sieraden en objecten van Coby Bloemsma
Zoals de titel van haar expositie doet vermoeden zijn de meeste schilderijen van ex-ambtenaar Coby Bloemsma van ¨Vrouwen¨. ¨Weird Things¨ zijn objecten van papier mache en drijfhout, sierraden en een kamerscherm. Deze interessante mix van verschillende kunstvormen is te zien in Sala Municipal de Exposiciones in Nerja, Spanje waar Coby nu woont.

Van ambtenaar tot kunstenaar
14 jaar geleden was Coby voorlichter bij de Gemeente Son en Breugel, waar zij meer dan 25 jaar heeft gewerkt. Ze nam vervroegde pensioen en vertrok naar Engeland. Inmiddels woont ze acht jaar in Spanje.¨Eindelijk heb ik tijd om te doen wat ik het liefste doe ¨zegt de oud-Eindhovense ¨en dat is creëren: kleren, objecten, sieraden. Maar mijn grootste passie is schilderen. ¨ ¨In tegenstelling tot in het begin toen ik van foto's schilderde is alles nu van levende modellen. Ik ontdek elke dag iets nieuws. Het blijft een fascinerende reis¨.

Japanse kamerscherm
Het meest opvallende object is een groot kamerscherm in het midden van de galerie. Meer dan 2 meter hoog met zes geschilderde panelen, drie levensgrote Geisha's aan de ene kant en aan de andere kant drie woest uitziende Japanse krijgers. Ook zijn er schilderijen te zien uit haar beginperiode van landschappen, bloemen en zelfs mannen!

Overzichtstentoonstelling
Al heeft zij verschillende exposities gehad in Spanje deze tentoonstelling geeft een totaalbeeld van dingen die Coby gecreëerd heeft sinds haar pensionering. De Sala Municipal is in Calle Cristo 14 in hartje Nerja. De expositie is dagelijks te zien van 16 tot 30 maart, s morgens van 11.00-14.00 uur en 's avonds 17.30-21.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding