George Blanken
George Blanken Foto: Ingezonden

Senja Sargeant en George Blanken bij Lazy Sonnie Afternoon

Cultuur

Son en Breugel - Komende editie van Lazy Sonnie Afternoon op zondag 4 december heeft wederom een prachtige invulling voor de echte muziekliefhebber. Opener is de in Son zeer bekende George Blanken, gevolgd door de hoofdact Senja Sargeant uit Canada.


Senja Sargeant  - foto: Charlona Teerlink

Senja Sargeant kwam als tiener uit de club scene in Montreal en tekende haar eerste grote platencontract op 26-jarige leeftijd met haar countryband Ladies of the Canyon. Dit volledig vrouwelijke kwartet verwierf al snel bekendheid en een toegewijde aanhang. Senja toerde uitgebreid met de groep door Canada, de VS en Europa, waarbij ze het podium deelde met gerenommeerde acts, en opende voor legendes als Kenny Rogers, Buffy Sainte-Marie, Alan Jackson, Lhasa de Sela en Great Big Sea.

Nadat ze de band had verlaten en als soloartiest was begonnen, verhuisde Sargeant naar Nederland. In 2020, amper drie jaar na de verhuizing, werd ze uitgenodigd om te verschijnen in het enorm populaire televisieprogramma ‘The Voice of Holland’. Hierbij werd ze meteen een favoriet bij fans van Team Waylon. Verwijzend naar haar talent noemde Waylon haar stem ‘goddelijk’ en beweerde dat hij liever persoonlijk zou samenwerken dan met haar verder te gaan in de show; deze samenwerking staat nog op stapel. In 2021 keerde Sargeant terug naar de nationale televisie met ‘Beat Me: The Five Knockouts’, waar ze opnieuw indruk maakte en de harten veroverde van de jury bestaande uit Gordon, Ronald Molendijk en Jan Dulles.

Begenadigd zanger
George Blanken is creatief en veelzijdig. Naast zijn passie voor fotografie is hij een begenadigd zanger. Zo is hij leadzanger bij Crazy Cadillac, Chicken George & the Funky Farmers, en de feestband X-Tended, een zevenkoppige pop-, disco- en soulband. Bovendien wil hij zijn vaardigheden delen en geeft hij les als coach bij Afterglow, voorheen GLOW+. Een nieuw project is op dit moment de musical Jezus Christ Superstar waarin hij Judas vertolkt. Daarnaast is hij ook singer-songwriter en begeleidt hij zichzelf op gitaar, en dat maakt dat een optreden bij het akoestisch podium van Lazy Sonnie Afternoon helemaal past. De middag wordt afgerond met een muzikale afterparty met huisband Caponata in de lounge van La Sonnerie.

Aanvang 15.30 uur, Kapelzaal kloosterhotel La Sonnerie, Nieuwstraat 45 te Son en Breugel. De entree voor deze prachtige muzikale middag bedraagt 10 euro, op de dag zelf aan de kassa of via de ticketlink in de QR-code. 

Senja Sargeant
Afbeelding
Algemeen 19 mrt., 07:00 Het kan niet anders dan dat dit muzikale initiatief een vervolg gaat krijgen
Afbeelding
Ingezonden 18 mrt., 18:00 Lezerspodium
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 14:00 Goede Doelen Week Son en Breugel kan bijna van start!
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:18 De Jumbo Clubkampioenschappen gaan van start bij TV Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 12:00 Lazy Sonnie Afternoon presenteert de 'Helden van Son en Breugel'
Afbeelding
Algemeen 18 mrt., 10:00 IVN Doorstapwandeling zondag 19 maart