Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Kristel Pols – Engel wint Maestro Son en Breugel 2017

Human Interest

Zaterdagavond 10 juni was het dan zover de maestro Son en Breugel 2017 ging van start. Zes kandidaat Maestro's gingen de strijd aan om de titel Maestro 2017.

Een beetje gespannen maar goed voorbereid betraden Rob Verschuren, Nell van Doleweerd, Kristel Pols-Engel, Tom van den Nieuwenhuijzen, Leon Spierings en Pieter Egmond tweemaal het podium om op geheel eigenwijze het Harmonie orkest te dirigeren. Elk optreden werd beoordeeld door een zeer vakkundige jury, ,Johan Smeulders, Martien Maas en Pieter Melisse.

De zevende Maestro was Ronald Brekelmans die via het hoogste bod op een speciale veiling, zijn plek als Maestro had verworven. Brekelmans dit dus niet mee aan de wedstrijd maar kreeg als prijs de ervaring om eens in je leven een echt Harmonie orkest te mogen dirigeren.
Zoals we later ook van de andere kandidaten zouden horen "een ervaring om nooit meer te vergeten". De avond werd gepresenteerd door Nancy van Heeswijk en Raymond Bonnier, zij wisten door kleine opmerking en de juiste vragen een gezellige en vrolijke sfeer neer te zetten.

Na een zeer gezellige en muzikale avond wees de jury Kristel Pols – Engel aan als winnaar van Maestro Son en Breugel 2017. In onze uitgave van woensdag 14 juni gaan we dieper in op deze avond die nu al uniek mag worden genoemd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding