Leny van Gorp met haar dochter Bianca
Leny van Gorp met haar dochter Bianca Foto: Wil Feijen

Bloem zoekt vaas

Human Interest Bloem zoekt vaas

Son en Breugel - Blij verrast was de 75-jarige Leny van Gorp toen ze namens de MooiSonenBreugelKrant een bloemetje aangeboden kreeg voor de rubriek ‘Bloem zoekt vaas’ van haar dochter Bianca.

Redactie: Corry van Asseldonk

“Ik zag de oproep in de krant”, vertelt Bianca, “en ik dacht meteen: hier ga ik op reageren. Ons moeder is altijd zo’n bezige bij geweest, ze heeft gewerkt tot haar 74e en altijd ontzettend veel gedaan voor anderen. Ze is nu zo aan het tobben met haar gezondheid, ik dacht die heeft wel een bloemetje verdiend.”

“Ik ben in 75 jaar nooit ziek geweest”, begint Leny haar verhaal, “maar de laatste tijd kreeg ik steeds meer klachten van mijn longen en mijn hart.” Vele ziekenhuisbezoeken volgden en er staan nog een paar operaties op het programma.

Op nieuwjaarsdag loopt Leny naar de serre om wat huishoudelijke klusjes te doen en om nog wat te regelen. Ze zou ‘s avonds bezoek krijgen van haar kinderen, waar ze erg naar uitkeek. Plotsklaps valt ze achterover op de grond. Nadat ze met moeite opgekrabbeld was, heeft ze haar schoonzoon gebeld en die is met haar naar het ziekenhuis gereden. Daar bleek dat ze haar pols gebroken had, een hele gecompliceerde breuk, volgens de artsen. Het was haar rechterarm, dus nu was ze nog meer beperkt. Toen moest Leny zelf geholpen worden. Ze krijgt twee keer per dag thuiszorg en haar dochter Bianca regelt de ziekenhuisbezoekjes, de boodschappen, en ze poetst zelfs via een thuiszorgorganisatie bij haar moeder. Haar andere dochter, zoon en schoonzonen helpen ook waar nodig is. Ze is ook door haar dochter opgegeven voor de stichting Met je hart. “Dat is zo ontzettend gezellig”, zegt Leny, “om even andere mensen om je heen te hebben, en je wordt ook nog gehaald en gebracht. Ik ben heel dankbaar en trots op mijn kinderen als ik zie wat ze nu allemaal voor mij doen”, eindigt Leny haar verhaal.

Volgende lege vaas
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

‘Bloem zoekt vaas’ wordt mogelijk gemaakt door Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5, Son en Breugel.