Logo mooisonenbreugel.nl
Wethouder John Frenken(l) en wethouder Jan Boersma (r)   | Fotonummer: 25c3c2
Wethouder John Frenken(l) en wethouder Jan Boersma (r)

Wie wordt de nieuwe wethouder in Son en Breugel?

  Politiek

Son en Breugel - Door het vertrek van wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen is de fractie van PvdA/GroenLinks in Son en Breugel op zoek naar een nieuwe wethouder voor Son en Breugel. Fractievoorzitter Joris van Dam is de zoektocht voor zijn partij begonnen.

Redacteur: Adrie Neervoort

Kandidaten die aan het door PvdA/GroenLinks opgestelde profiel en functie-eisen voldoen, konden tot zaterdag 2 februari reageren. De fractieleden van PvdA/GroenLinks gaan vervolgens in gesprek met de potentiële kandidaat wethouders. Daarna wordt de beoogde wethouder voorgedragen en wordt er een integriteitstoets afgenomen. Dit is sinds kort onderdeel van de procedure bij het benoemen van een wethouder. Als dit alles volgens plan verloopt zou de nieuwe wethouder in de raadsvergadering van 21 maart geïnstalleerd kunnen worden. Hij of zij zou dan de opvolger zijn van de onlangs plotseling opgestapte wethouder van PvdA/GroenLinks Tom van den Nieuwenhuijzen.

Opvallend is dat PvdA/GroenLinks in de genoemde functie-eisen onder andere vraagt om bestuurlijke ervaring, bij voorkeur als wethouder. Hiermee lijkt de partij duidelijk op zoek naar een kandidaat buiten Son en Breugel. Maar ook is er aandacht voor het feit dat er gezocht wordt naar een kandidaat met een breed netwerk binnen de gemeente Son en Breugel en de regio Zuid - Oost Brabant. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>