Hugo Bellaart
Hugo Bellaart Foto: VVD/Hugo Bellaart

Voormalig inwoner Son en Breugel Tweede Kamerkandidaat

Politiek

Son en Breugel - Op de verkiezingslijsten voor de Tweede Kamer staat een kandidaat afkomstig uit Son en Breugel, Hugo Bellaart staat op plek 63 van de VVD-lijst. Hij groeide op in Son en Breugel en vertrok in 1983 op zijn negentiende om te gaan studeren. Na diverse omwegen woont hij nu in het Gooi, maar hij komt nog geregeld in Son en Breugel, waar ook zijn oudste zus nog steeds woont.

Redacteur: Adrie Neervoort

Hugo Bellaart woonde (in de Sweelincklaan) in ’t Harde Ven en doorliep de lagere school op de Sonnewijzer, hij bewaart goede herinneringen aan meesters De Bruijn en Buijs. Hugo zat op atletiek bij De Springbokken, voetbalde even bij SBC en speelde tennis bij TV Son en Breugel. Zijn middelbare school deed hij op het Lorentz Lyceum in Eindhoven waarna hij rechten studeerde in Leiden. Voor Philips werkte hij in Nederland, België en Frankrijk. Hij zit in de gemeenteraad van Gooise Meren en heeft zich verdiept in afvalscheiding en toont zich kritisch op de aparte inzameling van Plastic Metaal en Drankkarton (PMD). In Telegraaf, Trouw en Volkskrant betoogde hij dat slechts een klein deel van plastic afval daadwerkelijk wordt hergebruikt. Hij is tegen de aparte inzameling van PMD en meent dat nascheiding door machines van wél bruikbare plastics een betere methode is.

En zo zien we een oude bekende uit Son en Breugel op de verkiezingslijst van de VVD, met veel kennis van een onderwerp dat vanavond 15 maart weer op de agenda staat van de commissie grondgebiedzaken, namelijk afvalverwerking.

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen