Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Waar kunt u stemmen in Son en Breugel?

Politiek

Son en Breugel - Een keer in de vier jaar vinden in Nederland Provinciale Staten verkiezingen en Waterschappen plaats. De volgende verkiezingen zijn op woensdag 15 maart. Hieronder de locaties waar u in de gemeente Son en Breugel kunt stemmen. Met uw stempas (en identificatiebewijs) kunt u in onze gemeente op elke willekeurige stemlocatie uw stem uitbrengen.

Gemeentehuis
Raadhuisplein 1, Son en Breugel

Braecklant
Amerikalaan 2, Son en Breugel

Dommelhuis
Kerkplein 5, Son en Breugel

Berkenstaete
De bontstraat 71, Son en Breugel

Basisschool de Stokland
Jupiterstraat 3, Son en Breugel

De Boerderij
Leeuwstraat 2, Breugel

Voetbalvereniging SBC
Afrikalaan 2, Son en Breugel

Openingstijden stembureaus
De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur. In enkele gemeenten zijn er ook stembureaus die eerder open gaan of eerder sluiten, bijvoorbeeld op stations of in winkelcentra. Dit is in de gemeente Son en Breugel niet het geval. Een stembureau sluit nooit later dan 21.00 uur.

Extra toegankelijk stemlokaal
Tijdens de verkiezingen zijn alle stemlokalen rolstoelvriendelijk ingericht. Daarnaast is extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het gemeentehuis. Hier kunnen mensen terecht die minder goed ter been zijn, of wie moeite heeft met lezen en kijken.

Parkeren en wegwijzers
Bij het gemeentehuis zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. De wegwijzers zijn hier lager geplaatst zodat deze voor ieder zichtbaar zijn. Binnen hangen bordjes met uitleg over de verschillende taken aan de stemtafel (stembiljet overhandigen et cetera).

Visuele ondersteuning
Op het stembureau in het gemeentehuis zijn visuele hulpmiddelen beschikbaar, zoals een stemmal. Deze is voorzien van voelbare cijfers en braille om over het stembiljet te leggen. Daarnaast kunt u een soundbox gebruiken. Dit is een apparaat met koptelefoon waarmee u hoort welke partijen en kandidaten op de lijst staan.

Duidelijke looproute
Met behulp van contrasterende tape is de looproute door het stemlokaal extra duidelijk aangegeven.

Prokkelduo
Een prokkelduo bestaat uit een stembureaulid met en een stembureau zonder een licht verstandelijke beperking. Zij vullen elkaar aan en versterken elkaar gedurende de verkiezingsdag.

Toegankelijke stembussen
In het gemeentehuis zijn de stembussen lager. Hierdoor kunt u hier ook met een rolstoel makkelijk een stembiljet in doen.

Gehandicaptenplatform
Heeft u vragen, tips of zijn er andere aandachtspunten? Op woensdag 15 maart tussen 10.00-12.00 uur is er iemand van het gehandicaptenplatform aanwezig als aanspreekpunt.

Wist u dat het stembureau op het gemeentehuis speciaal ingericht is voor minder mobiele personen en visueel gehandicapten?

Wil je stemmen maar weet je nog niet op wie?
www.jongerenkieswijzer.nl
www.stemwijzer.nl
www.mijnstem.nl