Golfplaza Sons Open in 2019
Golfplaza Sons Open in 2019 Foto: Wil Feijen

Golfplaza Sons Open gaat weer van start

Sport

Son en Breugel - Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022 wordt voor de 16e keer het Golfplaza Sons Open gehouden. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te strijden voor de titel: “Sons Golfkampioen 2022”.

Er is een kampioenstitel te behalen voor zowel dames als heren. Deelname aan het kampioenschap is mogelijk voor iedereen die18 jaar of ouder is en in het bezit is van een EGA-handicapbewijs. We streven naar een 60-40 verdeling tussen spelers van Golfclub Son en overige golfers.

Er wordt gespeeld in 2 categorieën: hoge en lage handicappers. De dames en heren met hoge handicap (hoger dan 26) spelen op zaterdag met de wedstrijdvorm Stableford. Hierbij krijgt iedere speler 18 slagen mee. De lage handicappers (26 en lager) spelen op zondag de wedstrijdvorm Strokeplay. Beide dagen starten om 10.00 uur. Voor beide categorieën is deelname mogelijk voor maximaal 36 deelnemers (9 viertallen) per starttijd. Bij meer dan 36 deelnemers zullen er twee wedstrijden worden gespeeld, één met een starttijd van 10.00 uur en één met een starttijd van 14.00 uur. In dit geval wordt gespeeld met een all tee start. Voor het geval er twee wedstrijden worden gespeeld is het nodig dat u uw voorkeur voor een van de starttijden op uw inschrijfformulier aangeeft.
Tijdens de wedstrijddagen kan gebruik worden gemaakt van de kleedkamers.

De prijsuitreiking voor beide categorieën vindt plaats op zondag 21 augustus rond 16.30 uur. Aansluitend is er een buffet voor alle deelnemers. De kosten hiervan zijn in het inschrijfgeld inbegrepen.

  • De winnaars in de strokeplay wedstrijd zullen worden gehuldigd als de Sonse Golfkampioenen en ontvangen de bijbehorende trofee. 
  • Winnaars in de stableford wedstrijd zullen worden gehuldigd en ontvangen de Stableford trofee
  • Daarnaast zijn er mooie prijzen beschikbaar gesteld door de sponsor van het evenement (Golfplaza).

Inschrijfgeld voor de wedstrijd, inclusief buffet op zondag, bedraagt €40,- per persoon; voor leden van GC Son en leden van de Vriendenpas € 20,- per persoon.
Alleen deelname aan het buffet € 15,-. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 10 augustus. De voorlopige wedstrijdindeling zal uiterlijk 12 augustus op de website van golfclub Son worden vermeld. De inschrijvers die geen lid zijn van Golfclub Son of van de Vriendenpas kunnen op dagen dat de baan open is oefenrondes lopen tegen betaling van de reguliere greenfee. 

Meer informatie en het inschrijfformulier is te vinden op de website van Golfclub Son: www.golfson.nl.

Adres: Golfclub Son · Sportpark “De Gentiaan” · Rooijseweg 11 · 5691 PA Son · tel 0499-842581