Het winnende team, van links naar rechts: Sophie, Isa, Evy en Iris.
Het winnende team, van links naar rechts: Sophie, Isa, Evy en Iris. Foto: Carolien Oerlemans

Jeugd VC Pieter Brueghel pakt winst tijdens toernooi in Best

Sport sport

Son en Breugel - Op zondag 12 maart jl. heeft het CMV jeugdteam van volleybal vereniging VC Pieter Brueghel de winst mee naar huis genomen tijdens een volleybaltoernooi van VVC Best. Een hele mooie prestatie, zeker omdat dit voor hen het eerste toernooi was op een hoger niveau.

De kinderen volleyballen volgens de CMV methodiek. CMV staat voor Cool Moves volleybal en is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Daarna gaan ze Nevobo volleybal spelen. CMV volleybal bestaat uit 6 niveaus, waarbij de kinderen stap voor stap en op een speelse manier de volleybaltechnieken leren. De meiden trainen inmiddels zo’n 2,5 jaar samen en sinds korte tijd dus op niveau 4. En niet zonder resultaat.

Afgelopen zondag begonnen de meiden iets wat gespannen aan het toernooi. Na een warming-up waarin nog even snel de regels met elkaar doorgenomen werden, begonnen ze aan het eerste wedstrijdje tegen het team van Hangar (uit Meerhoven). Al snel hadden ze hun draai gevonden en wisten ze beide sets te pakken. Daarna moesten ze gelijk door voor het tweede wedstrijdje tegen het team van VCE/PSV (uit Eindhoven). De meiden gingen goed van start, de nieuwe spelregels werden netjes toegepast, maar helaas wisten ze niet altijd de punten af te maken. Daardoor ging de winst van beide sets naar de tegenstander. Na een wat langere pauze om even bij te komen, wat te eten en te drinken en de meegekomen supporter te begroeten, begonnen ze aan de laatste wedstrijd tegen het team van Were-Di (uit Gemert). De twee teams gingen aardig gelijk op, maar VC Pieter Brueghel wist de eerste set te winnen. De tweede set werd nog wat spannender. Na een lastige serviceronde van de tegenpartij, stonden de meiden uit Son en Breugel met ruim 8 punten achter. Vervolgens kwamen ze heel sterk terug en wisten ze in de laatste secondes de set te behalen en daarmee het toernooi te winnen. Een zeer knappe prestatie!

De kinderen trainen samen met ook een ander team, wat speelt op niveau 3. De trainingen vinden plaats op maandagavond (van 18.15 tot 19.15 uur) en woensdagavond (van 18.00 tot 19.00 uur) in sporthal De Landing. De competitie is in de vorm van maandelijkse toernooien (ongeveer 8 zondagen per seizoen). Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken of wil je keer mee komen spelen, dan ben je van harte welkom. Binnenkort kan dat ook via Sjors Sportief en kan je drie lessen kennis maken met volleybal om te kijken of je het leuk vindt. Voor meer informatie kan je contact opnemen met VC Pieter Brueghel, e-mail: jeugd@vcpieterbrueghel.nl