Sons kamerkoor jubelt de sterren van de hemel
Sons kamerkoor jubelt de sterren van de hemel Foto: Ingezonden

Sons kamerkoor jubelt de sterren van de hemel

Verenigingen

Son en Breugel - In een volle Genovevakerk overrompelde het Sons Kamerkoor afgelopen zondag zijn publiek met hemelse klanken. Het koor bestaat vijftig jaar en dat moet natuurlijk uitbundig gevierd worden. Onder het motto ’’t Is al goud wat er klinkt’ kwamen schitterende Duitstalige en Latijnse liederen voorbij. 

Gastredacteur: Arend Okken

Zodra je de kerk binnenkomt, word je door de meer dan behaaglijke temperatuur overvallen. Dit belooft een warm concert te worden. Vaak zingt het koor a capella, maar deze keer zorgen vijf vocale solisten en zes instrumentalisten ervoor dat dit gouden jubileum een welhaast diamanten randje krijgt.

Troost
Met name de bezinningsliederen van enkele onbekende componisten maken indruk. ‘Nun is alles überwunden’ van Adam Drese grijpt je naar de keel. Vanuit haar gestorven positie probeert een meisje van 23 haar familie en vrienden troost te bieden. Het krachtige en zuivere van de hoge sopranen klinkt als engelenzang.

Feest
Na een levendig intermezzo (Georg P. Telemann) door het ad hoc strijkkwintet met orgel brengt het Sons Kamerkoor zijn publiek in vervoering. Zodra de voortreffelijke tenorpartij het ‘Omni die dic Mariae’ van de ook al onbekende componist Grzegorz G. Gorczycki inzet, weet je: ’t Is feest vandaag. Het Te Deum laudamus van Giovanni C.M. Clari (eveneens vrijwel onbekend) vormt de grandioze apotheose van dit concert.

Oeuvre en kwaliteit
Dirigent Paul Gieles geeft nu bijna twee jaar leiding aan het Sons Kamerkoor. Zijn inbreng in oeuvre en kwaliteit kwamen tijdens dit jubileumconcert duidelijk uit de verf. Aan alles was te merken dat dirigent en koor tot het uiterste zijn gegaan om dit concert tot een groot succes te maken. Inderdaad: ’’t Is was al goud wat er klonk’.

Kerstconcert
Op zondag 11 december om drie uur ’s middags treedt het Sons Kamerkoor weer op in de Genovevakerk. Nu met een kerstconcert. Organist Tannie van Loon bespeelt die dag het Vollebregtorgel.