Een rustpunt tijdens de wandeling
Een rustpunt tijdens de wandeling Foto: OLAT

Loop mee door het Dommeldal met OLAT

Sport

Son en Breugel / Sint-Oedenrode - Op zondag 26 februari organiseert Wandelsportvereniging OLAT een wandeltocht vanuit Olland bij Sint-Oedenrode. Start- en finishlocatie zijn: Ontmoetingscentrum De Loop’r, Pastoor Smitsstraat 40, Olland

Afstanden en starttijden:
10 en 15 km 08:00-12:00 uur, 20 km 08:00-11:30 uur, 30 km 08:00-10:00 uur, 40 km 08:00-09:00 uur

Onderweg zijn er 3 wagenrusten en 2 caférusten. Dit afhankelijk van de te wandelen afstand. De verzorging op de wagenrusten is bij de prijs inbegrepen. Die van de caférusten niet.  De route wordt helemaal uitgepijld en je krijgt ook een routebeschrijving mee.

De wandeling gaat zoveel mogelijk over onverharde paden door de omringende natuurgebieden. Olland ligt in het Dommeldal en maakt deel uit van nationaal landschap Het Groene Woud. Het ligt in een landbouwgebied dat betrekkelijk kleinschalig is met populierenrijen en soms kleine stukjes bos. Afhankelijk van de te wandelen afstand komen we door de Geelders, Berselaar, Vossenholen, Bodem van Elde, Vier Gemalen, Gemonde, Zegenwerp, Venrode en Kasteren. We zien daarbij onderweg ook regelmatig De Dommel. Je kunt ervan uitgaan dat we een hele mooie wandeldag tegemoet gaan. 

Je kunt inschrijven op het startbureau vanaf 07:30 uur, contant of met pin, of met een voorinschrijving via https://www.olat.nl/actuele-inschrijvingen .
Op deze website staat ook een uitgebreide voorbeschouwing. Het is zelfs mogelijk deze dag 50 of 60 km te wandelen, maar dat kan alleen met voorinschrijving.