Afbeelding

Uw mening is belangrijk ook in ons dorp

Politiek

Morgen is er een commissie vergadering Burgerzaken in ons gemeentehuis. Een commissie vergadering is een belangrijke vergadering waar onderwerpen besproken en voorbereid worden om voor te leggen aan de gemeenteraad. De vergadering is openbaar en er is ook een mogelijkheid om als burger de commissie toe te spreken over een onderwerp dat op de agenda staat. Ook kan de vergadering gevolgd worden op de publieke tribune.


Door: Adrie Neervoort

De publieke belangstelling is niet altijd even groot, vaak mede door de onderwerpen. Maar er komen ook onderwerpen aan bod die direct voelbaar zijn in onze gemeenschap . Daarom vestig ik de aandacht op de vergadering van morgen dinsdag 29 november. Daar zal o.a. de exploitatie van het zwembad besproken worden, met name wel of geen steun vanuit de gemeente voor dit zwembad.. .
De afgelopen week konden de lezers van onze site via een "poll" (enquête) laten weten of de gemeente wel of niet een subsidie zou moeten geven aan ons zwembad. Uiteindelijk hebben 258 personen gestemd waarvan 85% voor subsidie en 12% tegen, 2% had geen mening over het onderwerp.
Een poll op deze schaal zegt niet alles en kan niet als representatief gezien worden. Een poll geeft wél een indicatie.
Daarop afgaande, lijkt er meerderheid voor subsidie, dus voor het voortbestaan van het zwembad.
Als u een mening heeft over het zwembad dan is u aanwezigheid belangrijk op de publieke tribune van de Raadszaal. Laat de commissie zien dat u betrokken bent bij de beslissing die genomen gaat worden, welke deze ook is. Politiek is een democratisch proces maar daar moeten wij wel allemaal aan meedoen.