Rawazzi 15 jaar
Rawazzi 15 jaar

Smartlappenkoor Rawazzi bestaat 15 jaar

Verenigingen

Zaterdag 1 oktober bestaat het Smartlappenkoor RAWAZZI 15 jaar en dat gaat gevierd worden met de leden en hun partners in gemeenschapshuis de Boerderij met Country als thema .

Door: Hennie van Hagen

Het koor werd in 2001 opgericht door een paar enthousiaste mensen uit Son en Breugel die samen wat liedjes zongen. Enkele van deze personen zijn nog steeds lid van het koor. De naam RAWAZZI betekent in het Brabants …zootje ongeregeld en de oprichters vonden dit wel een naam die hierbij paste. In de beginjaren was het ook een zootje ongeregeld maar langzaam aan groeide het niveau en groeide ook het aantal leden.

Het repertoire werd uitgebreid en bestaat uit Smartlappen en Levensliederen. Onder leiding van Lidy Mak wordt er om de 2 oneven weken op woensdag avond van half acht tot half tien gerepeteerd in de Boerderij. Het koor wordt muzikaal ondersteund door accordeonisten Lidy Mak en Desiree van Tits , basgitaar Gea Spape en drummer Jean van de Boom . Gezelligheid staat op de eerste plaats bij Rawazzi en na de repetitie , de derde helft , wordt er volop nagekletst in de bar onder het genot van een ( !? ) borrel of een wijntje. Vooral de Schrobbelaar is erg populair….Het koor treed ook regelmatig op in Son en Breugel maar ook in de regio , oa. in Verzorgingstehuizen , Jaar markten en op Koren festivals in Den Bosch , Oirschot en op een Korendag in Gendt bij Nijmegen werd onlangs de 1e prijs behaald.

Hoogtepunt van hun optreden is het jaarlijkse Smartlappen Festival in Son en Breugel bij La Sonnerie. Afgelopen maanden is er flink gerepeteerd en is er een CD opgenomen. Deze zal op die zaterdag gepresenteerd en uitgebracht worden. Ik was zelf in de bijzondere gelegenheid om als een van de eerste die te mogen beluisteren en het klinkt prachtig. Rawazzi bestaat op dit moment uit 60 leden , waarvan 46 dames en 14 heren. Het koor is vooral op zoek naar mannen die het koor willen komen versterken. Als er mannen zijn die zin hebben om samen te zingen en in gezelligheid nodigen wij dan ook uit om te reageren. Of om een keer te komen luisteren op een repetitie avond. Aanmelden kan bij het secretariaat bij Corry van Asseldonk 0653167513 of via mail info@rawazzi.nl Het zootje ongeregeld van destijds is uitgegroeid tot een volwaardig en prachtig , maar vooral gezellig , koor en is op dit moment ook het grootste koor in Son en Breugel. Het ledenverloop is ook minimaal. Helaas zijn er wel de laatste tijd enkele leden het koor ontvallen. Ongetwijfeld wordt die zaterdagavond een hele gezellige avond met veel zang , een lach en soms een traan..Laten we hopen dat we nog lang mogen luisteren en genieten van Rawazzi.