Laura (links) tussen een aantal kinderen van de Stoklandschool
Laura (links) tussen een aantal kinderen van de Stoklandschool Foto: Wil Feijen

Leerlingen Stoklandschool rennen voor Alpe d’HuZes

Algemeen Evenement

Son en Breugel - Vijfduizend deelnemers staan zaterdag 4 juni aan de voet van de Alpe d’Huez om lopend of fietsend een of meerdere keren de berg te beklimmen. Een van deze deelneemsters is Laura van Raaij uit Son en Breugel. Samen met haar team La Vita wil zij haar steentje bijdragen om geld in te zamelen voor onderzoeken voor het KWF. De leerlingen van de Stoklandschool gaan Laura hierbij helpen door mee te doen aan de sponsorloop.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

“Ik had al jaren geleden het plan om deze uitdaging aan te gaan. Een oud-collega vertelde enthousiaste verhalen over haar deelname, waardoor ik alleen maar gemotiveerder werd om mee te gaan doen. Helaas is deze collega inmiddels gestorven aan kanker”, vertelt Laura. Het jaar dat Laura zou gaan deelnemen werd zij zwanger van haar oudste zoon. De jaren daarna volgden nog twee dochters, waardoor het plan op de plank bleef liggen, maar het bleef wel broeden.

Facebookbericht
Laura: “Vorig jaar is plotseling mijn moeder overleden. Voor mij was dit het moment om mijn plan om te zetten in daden. Ik heb op mijn Facebookpagina een bericht gezet dat ik dit jaar op 4 juni aan de voet sta van de berg om deel te nemen aan dit bijzondere evenement. Hierop reageerden enkele vrienden en zij namen ook weer vrienden mee, waardoor ons team uit zeven personen bestaat.” Doordat de teamleden verdeeld zitten over Nederland, trainen ze vaak individueel, maar wel allemaal met hetzelfde doel: conditie opbouwen.

Bruidsjurk
Iedere dag loopt Laura ongeveer 13 kilometer, altijd met haar honden in de bossen bij haar in de buurt. Verder maakt ze nog regelmatig gebruik van de loopband om haar conditie op te bouwen. Allemaal om die bewuste berg goed op te kunnen wandelen. De eerste keer loopt ze in sportkleding naar boven, de tweede keer in haar bruidsjurk. “Ik ga binnenkort trouwen, mijn moeder maakt onze bruiloft helaas niet mee. Ik ga daarom de tweede keer in mijn bruidsjurk omhoog; Maarten Peters zingt het in zijn lied, ‘dichter bij de hemel kom ik niet’”, zegt ze geëmotioneerd.

Hetzelfde doel
De Alpe d’HuZes is een groot evenement waar alle deelnemers hetzelfde doel voor ogen hebben: geld inzamelen voor onderzoeken naar die verschrikkelijke ziekte. Kanker is geen dodelijke ziekte meer, het is in veel gevallen goed te genezen. Dit kan door veel onderzoek te doen en hiervoor is nog steeds veel geld nodig. Het streefbedrag dat Laura en haar team willen ophalen is 17.500 euro, per teamlid 2.500 euro. Dit geld moeten de deelnemers via sponsoring bij elkaar zien te krijgen. Laura heeft al diverse acties ondernomen om geld in te zamelen. De volgende actie wordt een sponsorloop die door alle leerlingen van de Stoklandschool wordt gehouden. De planning was 26 maart, maar door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus is de sponsorloop enkele weken uitgesteld. "Als er een nieuwe datum bekend wordt gemaakt, laat ik dat natuurlijk weten", aldus Laura.

Sponsorloop
“Mijn twee oudste kinderen zitten op deze school en ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een e-mail gestuurd naar de school met het voorstel om een sponsorloop te organiseren. Dit werd zeer positief ontvangen, waarna ik alles verder ben gaan uitwerken”, aldus Laura. De kinderen kunnen per rondje gesponsord worden of voor een totaalbedrag. Gedurende twintig minuten rennen de leerlingen hun rondjes om het veld bij de school. Op een stempelkaart wordt het aantal rondjes bijgehouden.

Beloning
“Alle leerlingen krijgen na afloop fruit dat gesponsord wordt door Jumbo Son en Breugel en ze worden beloond met een heuse medaille”, verklapt Laura. Voor de groep die gemiddeld het meeste geld inzamelt en de groep die gemiddeld het meeste aantal rondjes loopt, heeft Laura ook nog een verrassing. “Wat dat is, dat blijft dus nog even een verrassing”, lacht Laura.

Helpen
Mocht je Laura willen steunen, dan kan dit door een donatie te doen op haar pagina www.opgevenisgeenoptie.nl/s/7060/8034 of op de algemene pagina van deze website.

Oproep
Neem jij ook deel aan de Alpe d'Huzes, individueel of in een team? Stuur dan een email aan redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en laat weten wat jouw motivatie is om deel te nemen.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen