Gemeenteraadsleden tijdens de beëdiging (archieffoto)
Gemeenteraadsleden tijdens de beëdiging (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

Lezerspodium: Vreemde politieke beslissingen in Son en Breugel

Algemeen Lezerspodium

Son en Breugel - Met verbazing las ik op www.mooisonenbreugel.nl het artikel over de voortgang van de formatie in ons dorp. Dorpsvisie en CDA hadden in hun wijsheid besloten dat de komende coalitie zou bestaan uit Dorpsvisie, CDA, D66, PvdA-GL en Dorpsbelang. Mijn broek viel bijna op mijn schoenen, wat een draaikonten.

Er worden in het opgestelde brede raadsakkoord op voorhand 2 partijen uitgesloten op basis van vertrouwen dat weer opgebouwd moet worden en niet met Dorpsbelang blijkbaar. Krom, krom. Als burger en kiezer terug naar de uitslag van de verkiezingen: Dorpsvisie: 2788 met Helga Helders vier jaar geleden, nu 1560, toch triest voor Dorpsvisie. Maar de 256 stemmen van Malou moet je hier ook weer van aftrekken want zij heeft haar zetel aan de wilgen gehangen, overigens wegens persoonlijke redenen, dus eigenlijk blijven er voor Dorpsvisie maar 1304 stemmen over, behoorlijk wat minder dan het CDA met 1399 stemmen, de echte winnaar dus.

Wat had er nu moeten gebeuren? PvdA-GL en D66 hebben samen 1624 stemmen, VVD en VOOR U! samen 2043 stemmen. Het lijkt mij dus niet moeilijk te zien wat de juiste verhoudingen zijn, uiteraard kan hier nog Dorpsbelang bij, reeds jaren een partner in de oppositie. Duidelijk is dat met de keuze van Dorpsvisie en CDA, ‘de Haat in de Raad’ wordt vervolgd. De vorige coalitie gaat gewoon door met alle gevolgen van dien. Jammer Mireille, dat je dit hebt geaccepteerd, ik had je met meer inzicht ingeschat. Voor Remco Heeren is het wel begrijpelijk, die zit nog steeds met te veel oud zeer. Jammer dat plaatselijke politiek altijd moet struikelen over onderlinge verhoudingen. 

Remco en Mireille, geef ons geliefde dorp s.v.p. een kans op een ‘Raad zonder Haat’. We hebben genoeg ellende gehad. Bij voorbaat mijn dank, mede namens velen van onze burgers.

Jacques Francken