RaboClubSupport
RaboClubSupport Foto: Wil Feijen

Rabobank verdeelt ruim 30.000 euro onder Son en Breugelse verenigingen

Algemeen

Son en Breugel - Net als voorgaande jaren geeft de Rabobank ook dit jaar een gedeelte van de winst terug aan verenigingen, clubs en stichtingen. Dit doen zij onder andere in Oost-Brabant met de landelijke ClubSupport waarmee de bank € 1.500.000,- beschikbaar stelt aan 4060 deelnemende clubs.

Redactie: Adrie Neervoort

Door het uitbrengen van stemmen werd het bedrag bepaald dat een deelnemende club krijgt via deze unieke manier van sponsoring. In Son en Breugel werd er in totaal ruim € 30.000,- verdeeld onder de 59 deelnemende clubs, die in totaal 3000 stemmen voor hun club verzamelden onder de leden van de Rabobank.

Op dinsdag 3 oktober werd de actie feestelijk afgesloten met het uitreiken van de cheques. “Alle verenigingen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze uitreiking”, vertelt Patrick Wijns namens de Rabobank. Bijna alle deelnemende verenigingen waren aanwezig in het clubhuis van tennisvereniging Son en Breugel aan de Europalaan, want daar maakte Patrick Wijns samen met collega Ingrid Slaats de bedragen bekend die de verenigingen ontvangen.

Het kleinste uitgekeerde bedrag was € 19,78 en het hoogste € 2421,50; dit bedrag ging naar voetbalvereniging SBC. In een kleine toelichting vertelde Wim van der Heijden namens SBC dat dit bedrag door de steeds maar stijgende kosten ervoor zorgt dat de contributie betaalbaar blijft voor de leden, van wie de grootste groep jeugdleden is.

De organisatie van het Winter Event bleek, ondanks dat zij dit jaar voor het eerst het Winter Event Son en Breugel organiseerden, veel stemmen te hebben opgehaald. Zij eindigden op de derde plaats met een bedrag van € 1304,64, net achter Stichting Bijna Thuis Huis Son en Breugel

Voorzitter Sjef den Uijl van het Bijna Thuis Huis vertelde de aanwezigen over een andere manier om van de Rabobank een bijdrage te ontvangen. Volgens hem is het nog vrij onbekend dat de Rabobank een Coöperatiefonds heeft. Daar heeft het Bijna Thuis Huis een aanvraag ingediend om de hospicewoning aan de Vinklaan te verduurzamen. Na een goed onderbouwde aanvraag is er een mooi bedrag overgemaakt, zo vertelde hij, zonder het bedrag te noemen omdat dit later nog tijdens een officieel moment bekent zal worden gemaakt. Hij gaf wel de tip dat als je als vereniging een initiatief hebt dat zorgt voor een maatschappelijke impact of bijdraagt aan duurzame ontwikkeling, je vooral een aanvraag moet indienen.

RaboClubSupport