The Dance Classics
The Dance Classics Foto: Wil Feijen

Uitverkochte Dance Classics groot succes

Algemeen

Son en Breugel - Het was niet te missen dat er een feestje aan de gang was; van veraf waren de discolampen te zien door de grote raampartijen. Wat van buitenaf niet zichtbaar was, was hoe heerlijk ouderwets druk het was in de grote zaal van De Zwaan.  Er waren maar liefst 600 gasten aanwezig op de allereerste (en direct uitverkochte!) editie van The Dance Classics in Son en Breugel.

Redactie: Eva Wiselius 

Het duo ll-Trust verzorgde The Dance Classics met muziek die zij als volgt omschreven: ‘Het authentieke geluid van weleer, aangevuld met het clubgevoel van vandaag. Terug in de tijd met de sound van nu’. 

Het was inderdaad een aaneenrijging van hits en de verlichte dansvloer was te klein voor al het bewegende publiek. De meest dansbare delen van de ‘hits van toen’ volgden elkaar in rap tempo op, soms net iets té rap volgens enkelen: ‘zit je net lekker in het nummer, komt er al weer een ander’. Het ‘refixen’ van de nummers sloeg over het algemeen goed aan, gezien het grote dansgehalte in het publiek, dat overigens blijk gaf van waardering voor de muziek van toen en hoe die nu nog steeds in de smaak valt; zowel 20’ers als 60-plussers op de dansvloer. Bij een aantal nummers echter overheersten de bas en drums zo erg dat het moeite kostte de overige instrumenten en zangstemmen te horen. Het mocht gelukkig de pret niet drukken, maar wellicht een tip voor de dj’s voor een volgende editie.

De zaal was, zoals beloofd, omgetoverd tot een disco van weleer, met de welbekende discobollen, verlichting, podium voor de dj’s, en er waren zelfs danseressen die een flashback veroorzaakten naar zo veel jaar terug.

Al met al een feestelijke, geslaagde avond en voor herhaling vatbaar!

The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics
The Dance Classics