Bouwwerk van de Son en Breugelse LEGO-club
Bouwwerk van de Son en Breugelse LEGO-club Foto: Ingezonden

LEGO-winterdorp onder kerstboom in Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen zaterdag hebben 37 kinderen in de leeftijd 6 tot 16 jaar hard gewerkt aan een heus winterkerstdorp van LEGO tijdens de derde bouwactiviteit van de Son en Breugelse LEGO-club. 

Dat je kinderen niets meer hoeft te leren over het gebruiken van je fantasie kwam hier wel weer duidelijk naar voren. In groepjes werd er gebouwd en al snel ontstonden hele wintertaferelen, van vallende schaatsers op een ijsbaan tot zelfgemaakte kerstbomen met kerstversiering, en van kersthuizen compleet met open haard en pakjes onder de boom tot sneeuwballengevechten tussen ridders en stormtroopers. 

Het kerstdorp heeft een mooi plekje gekregen onder de kerstboom in het Dommelhuis en is tot en met de tweede week van de kerstvakantie te bekijken. Neem hier ook vooral lekker de tijd voor, want hoe langer je kijkt, hoe meer details je opvallen, en het verhaal dat de kinderen met hun bouwwerken willen vertellen wordt dan steeds duidelijker. Krijg jij de poppetjes gevonden die marshmallows staan te roosteren, of de vleermuis op zolder? Verwonder je over de diversiteit aan helmen van de snowboarders, de mooie straatverlichting langs de wegen en de uiteenlopende voertuigen die zijn ontstaan. 

De LEGO-club organiseert één keer per maand een LEGO-bouwactiviteit voor kinderen tussen de 6 en de 16 jaar oud. De volgende activiteit vindt plaats op zaterdag 13 januari. Inschrijven is verplicht en kan vanaf twee weken van tevoren via de website van bibliotheek Dommeldal: www.bibliotheekdommeldal.nl. Wees er snel bij, want vol=vol. 

Wil je meer informatie over de LEGO-club, neem dan contact op met Marijke Muller (combinatiefunctionaris LEVgroep Son en Breugel) via marijke.muller@levgroep.nl

Bouwwerk van de Son en Breugelse LEGO-club
Bouwwerk van de Son en Breugelse LEGO-club
Bouwwerk van de Son en Breugelse LEGO-club