Patrick Wijns en Ingrid Slaats
Patrick Wijns en Ingrid Slaats Foto: Wil Feijen

Rabobank staat tussen de ondernemers en midden in de gemeenschap

Algemeen

Son en Breugel - Op zaterdag 6 april 2024 organiseert de Lionsclub Son en Breugel weer de feestelijke Ondernemersavond. Deze avond kan alleen georganiseerd worden met behulp van sponsors. Lionsclub Son en Breugel is blij met een bijdrage vanuit het Rabobank Cooperatiefonds en het toekennen van de titel ‘Starter van het Jaar 2024’ door diezelfde Rabobank.

Redactie: GazetMedia

Het past ook bij Rabobank. Wij stimuleren ondernemerschap

Een jubileum! De Lions organiseren namelijk voor de 20e keer de Ondernemersavond. Patrick Wijns, manager Vermogensplanning bij Rabobank en verantwoordelijk voor Rabobank Son en Breugel: “De allereerste keer organiseerde de Lionsclub Son en Breugel de Ondernemer van het jaar verkiezing samen met Rabobank. We zijn er altijd betrokken bij gebleven. Het past ook bij Rabobank. Wij stimuleren ondernemerschap. Dat we dit evenement ondersteunen is dan een logische keuze.”

Ingrid Slaats werkt als private banker bij Rabobank en legt uit: “Rabobank levert een bijdrage vanuit het Coöperatiefonds als het past binnen de gekozen thema’s van Rabobank. Eén van de thema’s is dat we ondernemers willen laten groeien. Dat kan een startende ondernemer zijn. Maar dat kan ook een ondernemer zijn die wil doorgroeien. Een Ondernemersavond zoals de Lionsclub organiseert maakt dat ondernemers contact hebben met elkaar. Inmiddels weten wij dat door verbindingen hele mooie samenwerkingen ontstaan.” 

Rabobank brengt ondernemers vaker bij elkaar. Patrick: “Denk aan Start-Up-bedrijven. Dat zijn vaak ondernemers met geweldige ideeën, maar hebben niet altijd de deskundigheid of de financiën. Wij brengen hen in contact met ervaren ondernemers. Die soms niet alleen met hun knowhow willen helpen, maar ook financieel.” 

Inmiddels weten wij dat door verbindingen hele mooie samenwerkingen ontstaan

Rabobank staat tussen de ondernemers en midden in de gemeenschap. “Ook al is de bank als gebouw weg, Rabobank is wel degelijk in het dorp en op Ekkersrijt aanwezig”, zegt Patrick. Hij is ook blij dat veel mensen het ‘Bankinformatiepunt’ weten te vinden in het Dommelhuis: “Daar kun je terecht voor al je bank vragen. Ook als je bij een andere bank zit. Rabobankmedewerkers, die zelf ook wonen in ons dorp, bemannen dit tweewekelijkse infopunt.” Dit initiatief begon als een pilot, maar is uitgegroeid tot één van de best bezochte Bankinformatiepunten van Nederland. 

Rabobank is nog meer aanwezig in Son en Breugel. Als voorbeeld noemt Ingrid dat ze op de basisscholen een les over financiën geven. Ook de ludieke online quiz om kinderen financieel bewust te maken tijdens het IJsfeest werd goed bezocht. Daarnaast deelt Rabobank jaarlijks geld uit bij het Clubsupport. Want Rabobank deelt zijn winst met regionale clubs, stichtingen en verenigingen.” Van dat laatste is ook een mooi voorbeeld dat Rabobank donaties weggeeft als het gaat om verduurzamen van gebouwen van verenigingen en stichtingen, zoals het Hoi-Huis en Bijna Thuis Huis Madelief.

Op 6 april zijn er uiteraard weer een aantal medewerkers aanwezig van Rabobank bij de “Ondernemer van het Jaar 2024’ verkiezing. Patrick en Ingrid kijken er nu al naar uit: “Het is mooi dat ondernemers een podium krijgen waar ze hun bedrijf kunnen tonen. Son en Breugel heeft zoveel mooie bedrijven, winkels en sterke ondernemingen. Prachtig om te zien dat deze ondernemers elkaar weten te vinden, elkaar opzoeken en elkaar de handel gunnen. Daar mogen we als dorp enorm trots op zijn.”