Een aantal spelers van toneelgroep Maan
Een aantal spelers van toneelgroep Maan Foto: Ingezonden

Robin Hood komt naar het Vestzaktheater

Algemeen

Is stelen altijd slecht? Maar wie steelt er eigenlijk in dit legendarische verhaal? Ga mee naar de bossen van Sherwood waar Robin, kleine Jan en hun vrienden veel lol en avonturen beleven, maar vooral opkomen voor de armen, die het zwaar te verduren hebben. Hun pijlen zijn sneller dan het licht en ze zijn weer verdwenen voordat je er erg in hebt. Prins Jan zit achter ze aan en heeft een list bedacht. Zijn Robin en zijn vrienden niet wat overmoedig? En waarom sabbelt prins Jan steeds op zijn duim?

Toneelgroep Maan maakt er weer een prachtig spektakel van. De repetities zitten in de laatste fase en in een loods op De Mosbulten wordt er hard gewerkt aan de decors voor dit nieuwe stuk van Maan. Het lijkt wel een middeleeuwse werkplaats waar de eigen decorgroep zich in het zweet werkt om alles er zo echt mogelijk uit te laten zien, en niet alleen de decorstukken maar ook de wapens waarmee gestreden wordt: bogen, hellebaarden en zwaarden.


Robin Hood - Ingezonden

De spelers hebben een workshop toneel-zwaardvechten gevolgd om alles er zo echt mogelijk uit te laten zien. Op een andere plek is het combo bezig om de muziek, die live gespeeld wordt, met de spelers in te studeren. De liedjes in de voorstelling zijn zelf geschreven en liggen meteen lekker in het gehoor. Robin Hood laat ook zien hoe belangrijk het is om bij onrecht je stem te laten horen en te vechten voor gelijkheid.

Regisseur Eefje Goudsmits, die voor de 2e keer met Maan samenwerkt, heeft er weer een wervelende voorstelling van gemaakt, waarbij je oren en ogen tekortkomt. Een muzikaal spektakel met vette actie, avontuur en romantiek, maar zeker ook veel om te lachen. Een pijlsnel avontuur dat je hart steelt.

Beleef het avontuur mee en kom naar de bossen van Sherwood in het Vestzaktheater.

Speeldata:
- zaterdag 24 februari 14.30 uur
- zondag 25 februari 13.00 uur
- zaterdag 2 maart 14.30 uur
- zaterdag 2 maart 19.30 uur
- zondag 3 maart 14.30 uur

Kaarten zijn te bestellen op de website van het Vestzaktheater: www.vestzaktheaterson.nl/programma/robin-hood