Speeltuin de Molenwiek
Speeltuin de Molenwiek Foto: MooiSonenBreugel

Nieuwe speeltoestellen in speeltuin Molenwiek

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel gaat in speeltuin De Molenwiek nieuwe speeltoestellen plaatsen.

Wat staat er veranderen
Er komt een groot combitoestel. Voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar wordt er een glijbaanhuisje geplaatst. Ook wordt er een speeltoestel geïnstalleerd met een superleuke ouder-kind schommel en een gewone schommel. Daarnaast worden er 2 nieuwe wipkippen toegevoegd. Het speeltoestel voor kleine kinderen met de draaischijf heeft al een nieuwe draaischijf gekregen ter vervanging van de versleten schijf. De versleten combitoestellen zullen worden verwijderd.

Planning: Begin mei
Vanwege de aanzienlijke levertijd van de nieuwe toestellen, wordt verwacht dat ze begin mei zullen worden geleverd. Uit veiligheidsoverwegingen zullen kinderen tijdens de plaatsing van de nieuwe toestellen niet in de speeltuin kunnen spelen. Zodra de exacte leverdatum bekend is, zal de gemeente aankondigen wanneer de installatie zal plaatsvinden.

Verwijdering van oude toestellen
Twee grote toestellen in de speeltuin zijn afgekeurd door de inspectie (NVWA) vanwege hun leeftijd en onherstelbare staat. Deze toestellen zijn gedurende enige tijd afgezet met hekken en zullen op donderdag 28 maart door medewerkers van de buitendienst worden verwijderd. Vanwege veiligheidsredenen zullen kinderen op deze dag niet in de speeltuin kunnen spelen.

Speelplezier voor kleine en grote kinderen De vervanging van de speeltoestellen heeft helaas meer tijd in beslag genomen dan gehoopt en verwacht. Door de combinatie van de vervanging van bestaande toestellen en de aanschaf van nieuwe toestellen, kan de speeltuin nu echter een geheel nieuwe impuls krijgen. Hierdoor hoopt de gemeente weer veel speelplezier te bieden aan alle kinderen, zowel klein als groot.