V.l.n.r: Daan, Sophie, Lena, Liv en Nathalie
V.l.n.r: Daan, Sophie, Lena, Liv en Nathalie Foto: Ingezonden

Autoloze schooldag basisscholen Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Na het grote succes van vorig jaar heeft de jeugdgemeenteraad samen met alle basisscholen van Son en Breugel besloten om op 17 en 18 april weer een autoloze schooldag te organiseren. Het is de bedoeling dat niemand die dag met de auto naar school gaat.

Daan, Nathalie, Liv, Lena en Sophia willen namens alle leden van de jeugdgemeenteraad vertellen waarom iedere dag een autoloze schooldag zou moeten zijn: ze vinden het milieu en het klimaat heel belangrijk; hoe minder er met de auto gereden wordt, hoe beter het voor het milieu en het klimaat is. Het naar school brengen en ophalen van kinderen met de auto kan voor kinderen die (alleen) met de fiets of lopend naar school komen heel gevaarlijk zijn. Vooral bij de basisscholen van Liv, Daan, en Sophia is dat het geval. Voor hen is verkeersveiligheid dan ook extra belangrijk. “Tenslotte is iedere dag wandelen en fietsen goed voor je gezondheid”, vertelt Sophia.

Onder de aandacht
Ze hebben, onder andere, brieven voor de ouders geschreven. “Bij ons op school heeft iedere klas een poster met een aankondiging voor de autoloze schooldag gemaakt”, vertelt Lena. Sophia, Lena, Liv en Daan zijn langs de klassen gegaan om over de autoloze schooldag te vertellen.

Liv en Daan hebben zelfs een challenge bedacht: “We hebben een poster gemaakt die bijhoudt in welke klas kinderen het minst met de auto naar school gebracht worden. De challenge is op 2 april begonnen en zal tot en met 18 april duren”, aldus een trotse Daan.

De jeugdgemeenteraad roept alle ouders op om de auto iedere dag thuis te laten, maar zeker tijdens de autoloze schooldag! De autoloze schooldag wordt op 17 april bij basisscholen De Ruimte, De Bloktempel en De Stokland georganiseerd. Bij basisscholen De Sonnewijzer, De Harlekijn en BuitensteBinnen wordt de autoloze schooldag op 18 april georganiseerd. Net als vorig jaar zullen sommige straten rondom de scholen met hekken worden afgezet; de omwonenden hebben of gaan hierover een brief ontvangen. Daarnaast zal bij sommige scholen een boa of een verkeersregelaar de verkeerssituatie in de gaten houden. 

Samen met de burgemeester, de wethouders, een aantal gemeenteraadsleden, de leerlingen van de basisscholen en hun ouders die de auto thuislaten gaat het weer een mooie, milieuvriendelijkere en verkeersveiligere (school)dag worden!

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 17 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 19 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen