Niek Swinkels voor zijn Honingtuin
Niek Swinkels voor zijn Honingtuin Foto: Ingezonden

Zaai bloemen voor de bijen samen met Niek

Algemeen

Son en Breugel - Niek Swinkels heeft een inzamelingsactie voor ‘Voer de bij bij’, een initiatief van The Pollinators. Na vorig jaar deel te hebben genomen aan het zaaien van bloemen, fungeert Niek dit jaar als distributiepunt voor bloemzaden. Hij benadrukt het cruciale belang van bijen, met zijn eigen Nashi fruitbomen als voorbeeld; zonder bijenbestuiving zouden deze bomen geen vruchten dragen.

Achter zijn fruitbomen ligt de honingtuin, een oase van bloemen en bijenkasten die zorgt voor een optimale bestuiving. Echter, in veel delen van het dorp overheerst steen, wat voor bijen ontoegankelijk is. Niek roept op om bloemzaadjes te zaaien rondom bomen of in kleine hoekjes van tuinen, om deze zomer te kunnen genieten van een overvloed aan bloemen, bijen, vlinders, hommels en andere insecten.

De bloemenzaadzakjes kun je afhalen op de Van der Elsenstraat 60 in Breugel. Ze staan klaar vanaf 21 april langs de weg in een kar; één zakje per gezin, en op=op!  Voor wie niet in de buurt is, de bloemenzaadjes kunnen ook rechtstreeks worden gekocht via de website van The Pollinators. Hoe meer geld wordt ingezameld, hoe meer zakjes er volgend jaar uitgedeeld kunnen worden. Een bescheiden gebaar kan een aanzienlijk verschil maken!

QR-code Niek