Zonnebloemgasten
Zonnebloemgasten Foto: Ingezonden

Zonnebloemgasten krijgen uitleg over 112

Algemeen

Son en Breugel - Dinsdag 16 april was er voor de Zonnebloemgasten en buitenstaanders een uitleg van en over het alarmnummer 112. Dit werd verteld door Werner van Steenveldt, een goed opgeleide verpleger die zelf ook op de ambulance rijdt, want ook een chauffeur is goed opgeleid (groot rijbewijs, EHBO-opleiding) en moet stressbestendig zijn.

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dit nummer bel je zelf, of iemand anders bij direct gevaar. Degene die je aan de telefoon hebt is in Nederland altijd een verpleegkundige. Deze heeft een speciale opleiding gevolgd. Je belt bijvoorbeeld als iemand zwaargewond is, dringende medische hulp nodig heeft, bij brand, of als je getuige bent van een misdrijf zoals geweld of inbraak. De centralist neemt jouw telefoontje aan en organiseert de juiste hulp. Zorg dat je de straat en het huisnummer duidelijk doorgeeft, dat het huisnummer indien het donker is goed zichtbaar is d.m.v. lampen en zet de deur vast open.


Meldkamer 112 - Ingezonden

Ben je doof of slechthorend dan kun je met de smartphone, tablet of computer via de Talkcontact-app de 112-centrale bereiken. Bij de alarmcentrale ziet men gelijk de locatie als je belt. Het alarmnummer 112 is bereikbaar in bijna heel Europa. Het is een ontzettend goed georganiseerd orgaan, dus maak plaats op de weg indien er een ambulance aankomt, het kan van levensbelang zijn.

Op dinsdag 28 mei verzorgt de Rotary een rondrit door het Brabantse land voor de Zonnebloemgasten.

Meldkamer 112