Afbeelding

14e Smart en Levensliederen Festival in Son en Breugel.

Cultuur

Op as zondag 11 juni vindt voor de 14 e keer het Smart en Levensliederen Festival plaats in de tuinen van La Sonnerie in Son en Breugel aan de Nieuwstraat 45 .

Door: Hennie van Hagen

Het is elk jaar een druk bezocht en gezellig Festival waar veel bezoekers op af komen. Dit Festival is ontstaan uit de themamiddagen " Rondje Muziek " in de kapelzaal van La Sonnerie . De belangstelling voor het smartlaplied was destijds zo groot dat Hans Hendriks het idee opperde om dit groter aan te pakken en in de tuinen te organiseren.

De organisatie is zoals altijd in handen van Hans Hendriks en Addy v.d. Hurk. En zij hebben er voor gezorgd dat er weer geweldige zanggroepen deelnemen aan dit Festival. Waarbij het plaatselijk koor Rawazzi is zelfs voor de 13e keer bij aanwezig. De zanggroepen treden ieder 2 keer 30 minuten op. Na het optreden van alle zanggroepen moet iedere groep een act of een musical presenteren , wat dit Festival daarom ook zo uniek maakt. De groepen zijn ook elk jaar zeer gemotiveerd en fanatiek om een mooi act te presenteren . Elk jaar verzorgt er weer een of meerdere groepen voor een hilarisch optreden en de optredens zijn soms van een zeer hoog niveau. Een onafhankelijke jury , die uit leden van de deelnemende groepen zelf bestaan , bepaalt wie de winnaar is op deze dag.

Elke deelnemende groep levert een jury lid maar het jury lid mag niet stemmen op zijn of haar eigen zanggroep. Tijdens het beraad van de jury treden op " DE KELS " ( de kerels ) uit Groesbeek. Er treden negen zanggroepen op. De volgende zangroepen vanuit het hele land presenteren zich op deze dag ; De Rooi Tulpen uit Sint Oedenrode , slk Leedvermaak uit Oeffelt , Vlsk Dongen uit Dongen , FF Anders uit Oude wetering , Ut kan wa leije uit Helvoirt , Rawazzi uit Son en Breugel en de volgende groepen nemen voor de eerste keer deel aan het Festival ; Fruitig Gefipt uit Tiel , Gere Weg uit Kerkdriel en de Dulle Griet uit Enkhuizen . Er is zoveel belangstelling van groepen om hier op te mogen treden dat ze zelfs van ver komen , bv dit jaar uit Oude Wetering en Enkhuizen.

Het Festival begint om 11.00 uur en eindigt na de prijsuitreiking om ongeveer 18.30. Uiteraard is de entree gratis en het beloofd weer een mooie gezellige dag te worden. La Sonnerie zorgt voor de inwendige mens met een drankje en een hapje . De organisatie hoopt op een grote opkomst en laten we hopen dat de weergoden ons dit jaar niet in de steek laten zoals vorig jaar. Misschien dat een kaarsje opsteken helpt. Tot ziens op dit mooie en gezellige Festival op 11 juni in de tuinen van La Sonnerie.

Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 19 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella