Toine Buijtels (Links) en Rutger van der Heijden
Toine Buijtels (Links) en Rutger van der Heijden Foto: Wil Feijen

Snow Radio, (S)ons eigen Glazen Huis Live radio vanuit de Kiosk

Algemeen

Son krijgt zijn eigen glazen huis: Snow Radio. De kiosk op het Kerkplein wordt omgetoverd tot een echte transparante radio studio. Van 25 tot en met 31 december wordt vanaf deze plek live radio gemaakt met het idee om geld op te halen voor een lokaal goed doel. De opbrengst is dit jaar bestemd voor de stichting Goud voor Oud.

1+1+1= Snow Radio

Initiatiefnemers Rutger van der Heijden en Toine Buijtels geven een toelichting. "Toine is gepassioneerd door radio en muziek, Rutger is van de techniek. We werden in de ideevorming geïnspireerd door het 'Serious Request concept', dat door een radio evenement geld inzamelt voor een goed doel. Tevens wilden we iets doen voor onze lokale samenleving en de saamhorigheid vergroten door ons dorp te laten samensmelten. Ons viel op dat in de winter ons gemeentelijk monument, de kiosk in het hart van het dorp, er maar stilletjes en niet bruisend bij staat. Alles bij elkaar optellend kwamen we uit op 'Snow Radio'."

Enthousiaste reacties en veel spontane toezeggingen

Wat staat er te gebeuren? Ze lichten toe wat de plannen zijn. "De Kiosk wordt omgetoverd tot een heuse radiostudio met een DJ-booth, die met afgesloten glazen wanden een podium biedt aan radio, lokale artiesten, bands of iedereen die iets te showen heeft. Daarnaast worden er tegen een donatie verzoeknummers gedraaid. Snow Radio zend dagelijks uit van 10.00 uur 's- morgens tot 22.00 uur 's-avonds en is te volgen via onze website en via de lokale omroep Radio S&B. Ook zijn de uitzendingen te volgen via de speakers op de belendende IJsbaan. We hebben al heel wat toezeggingen van plaatselijk artiesten die belangeloos op willen treden. Uit Son en Breugel zijn dat bijvoorbeeld Jordy Xhofleer, Kevin Bachus, de VocalS, Black Hole Sun, Esmée Kneppers, Steven Elders, harmonie Pro Honore et Virtute, Next Monday, Harvest Moon, Erik Knottnerus en vele, vele anderen. Ook komt Iris Verhoek langs, de winnares van The Voice Kids 2017, om haar zangkunsten te tonen. Daarnaast hebben we een grote loterij met prijzen zoals een fotoshoot van Luuk van de Ven, een CD en LP van Bjorn van der Doelen en al wat er die week spontaan aangeboden kan worden. Naast leuke optredens zijn er ook leuke activiteiten. Cartoonist Sandor Paulus komt portrettekeningen maken. Sonsport komt langs voor een warming-up en de brandweer maakt ook zijn opwachting. Ook over DJ's heeft Snow Radio niet te klagen. Peter Jansen, Giel Hilgerdenaar en Remco Heeren laten ons springen op eigentijdse muziek. De Djuice DJ's van de Oase en DJ's van de lokale omroep Radio S&B doen ook mee. Uit de stal van 'Goud voor Oud' zullen diverse artiesten hun opwachting maken. Kortom dit wordt een fantastisch evenement ."

Live vanuit de kiosk voor stichting Goud voor Oud

Goud voor Oud is een initiatief van Nancy van Heeswijk. Deze entertainster en zangeres vertelt: "Stichting Goud voor Oud brengt theater naar mensen die langdurige zorg nodig hebben. Zorginstellingen beschikken echter over steeds minder budget om goed verzorgd entertainment aan te bieden. Stichting Goud voor Oud zorgt er voor dat zorginstellingen optredens op een verantwoorde wijze kunnen blijven financieren. De opbrengsten van dit geweldige initiatief komen ten goede aan lokale culturele activiteiten voor ouderen of mensen met een beperking. Zij hebben vaak geen kans meer om te genieten van optredens. Simpelweg omdat -ten onrechte- wordt gedacht dat veel activiteiten voor hen niet leuk of niet geschikt meer zouden zijn. Juist in deze mensen schuilen echter de rijkste levens. Dus wij zijn blij met dit grandioze initiatief."

Kom naar de Kiosk en bekijk onze website

Toine en Rutger besluiten: "het programma is te lezen op onze website. Daar staat ook beschreven hoe je geld kan doneren, een plaat kan aanvragen of je kunt aanmelden voor een optreden of performance. We roepen iedereen in Son en Breugel op om mee te doen met onze goede doelen actie. Kom naar de Kiosk en geniet van mooie muziek, optredens en activiteiten. Onze bedoeling is hier een jaarlijks feest van te maken, zodat Snow Radio een begrip wordt in onze gemeente, waar we allemaal van samensmelten."
Email: info@snowradio.nl

Website: www.snowradio.nl

Facebook: facebook/snowradio


Natuurlijk participeert ook Radio S&B de volgende week in "Snow Radio".

U kunt onze programmamakers LIVE aan het werk zien op:
Dinsdag 26 december: 16.00-18.00 Ron van Haandel ("Oud maar niet fout")
                                         19.00-21.00 Glenn van den Bergh (Spaanstalige muziek)
Woensdag 27 december: 16.00-18.00 Liesbeth van Hapert & Mario Smulders
Donderdag 28 december: 18.00-20.00 Han Muller (Jaren '60 en '70 MET slideshow)
                                         20.00-22.00 Hans Houbraken (De beste Discohits)
Vrijdag 29 december : 16.00-18.00 Adriana Bosch (Nederlandstalig en LIVE optreden)
Zaterdag 30 december : 16.00-18.00 Youri van Haandel of Han Muller