Pieter en Lydia Foolen
Pieter en Lydia Foolen Foto: Wil Feijen

Experience by Foolen: een openbaring van licht en geluid

Algemeen

Son en Breugel - Foolen Audio & Light is een begrip in Son en Breugel, bij bijna alle evenementen die in ons dorp georganiseerd worden verzorgen Pieter en Lydia Foolen en hun team licht en geluid. En dat zijn behoorlijk wat evenementen, is deze correspondent inmiddels wel achter. Wat wellicht minder bekend is, is dat Foolen Audio & Light ook in de rest van Nederland actief is, evenals in België en Duitsland. Pieter, Lydia en hun team zijn genomineerd voor 'ondernemer van het jaar 2017', een goede reden om eens te gaan praten met ze.

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Ik sprak met Pieter Foolen op zijn kantoor, op industrieterrein Esp aan de rand van Eindhoven. Het pand is te klein geworden, ergens rond maart/april hoopt Pieter te kunnen verhuizen naar een groter pand op Ekkersrijt. Het bedrijf is enorm gegroeid, in het begin waren Pieter en Lydia alleen met z'n tweeën, nu werken er vijf mensen fulltime, met daarnaast nog eens 15 tot 16 parttimers.

Het is hard werken
Het is hard werken, in meerdere opzichten. Allereerst omdat ze het zo druk hebben, op tweede kerstdag heeft Pieter 650 kilometer afgelegd, dwars door het land. En dat op een dag dat de meeste mensen van een vrije dag genieten, zoals ikzelf. Niet dat Pieter of zijn team er over klagen, integendeel. Ze doen het graag, ze hebben echt passie voor hun werk.

Het is ook hard werken om bij te blijven, de technische ontwikkelingen gaan snel. Klanten verwachten het beste van het beste, ze verwachten 'cutting-edge' technologie. Pieter leest relevante bladen en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland op het gebied van licht en geluid, om bij te blijven. Pieter heeft een brede ervaring op dit gebied, soms komen leveranciers ook naar hem toe met de vraag of hij een nieuw product kan (laten) testen. Dat is een van de dingen die zijn werk leuk maken, geeft Pieter aan. Zo kun je de technologische vooruitgang helpen, niet alleen maar volgen.

De lat steeds hoger
Het streven naar een hoog niveau, naar perfectie, dat is ook kenmerkend voor Pieter en zijn team. De lat leggen ze steeds hoger, zowel als het gaat om de apparatuur waar ze mee werken als de prestaties. Wat misschien nog wel kenmerkender is, naast de passie voor hun vak, is dat door Pieter en zijn team geen onderscheid gemaakt wordt als het gaat om hun klanten. Klein of groot, iedereen is belangrijk. Foolen Audio & Light is ook beschikbaar voor kleine evenementen. Ook als er bijvoorbeeld een school een feest of ander evenement heeft, kunnen ze voor een goede luidspreker bij Pieter terecht.

Wat betekent het voor iemand als Pieter, om genomineerd te worden voor de prijs 'Ondernemer van het jaar 2017'? 'Ik ben vooral trots', zegt Pieter. Trots op de nominatie, trots op het feit dat Foolen Audio & Light bij veel evenementen in Son en Breugel betrokken is, trots vooral dat de nominatie betekent dat mensen het werk zien én waarderen. Trots óók op zijn team, de nominatie is een teamprestatie, de nominatie is niet alleen voor Pieter en Lydia.

Een hele eer!
De nominatie zorgt wel een beetje voor gemengde gevoelens bij Pieter. Het is een hele eer, de nominatie is op zich al genoeg. Maar ja, als je eenmaal zover bent wil je toch graag winnen. Het wordt een spannende avond, 20 januari, voor alle genomineerden!

Pieter en Lydia Foolen
Afbeelding
Algemeen 16 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella