Afbeelding

De Tijger ontwaakt tijdens de voorleesdagen

Cultuur

Son en Breugel - Van 24 januari t/m 3 februari vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen 2018 . Overal waar kinderen komen besteden we aandacht aan kinderboeken en voorlezen. Want inmiddels weten we allemaal dat voorlezen zo belangrijk is. En met voorlezen aan kinderen kun je al heel snel beginnen. Want ook baby's houden van boekjes. Niks leukers dan op schoot samen naar plaatjes kijken en luisteren naar een eenvoudig verhaal. En vanaf peuterleeftijd gaan ze al helemaal op in een verhaal

SSST! De Tijger slaapt

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat altijd een nieuw prentenboek centraal. Dit jaar is dat SSST! De Tijger slaapt, van van Britta Teckentrup Een kleurrijk boek voor peuters vanaf 2 tot 3 jaar, met aantrekkelijke tekeningen. Een (niet te) spannende boek dat voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters.
Verder is er een prentenboeken top tien samengesteld om iedereen die wil voorlezen aan kleintjes, te inspireren. En peuters die (gratis) lid worden in deze periode krijgen een klein slapend cadeautje mee naar huis.


Voorleesontbijt
Al enkele jaren organiseert Bibliotheek Dommeldal in haar vestigingen, of daarbuiten, voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters. Ook dit jaar doen we dat weer.
Je bent welkom met je peuter en/of kleuter op het voorleesontbijt, met een mooie verhaal, op woensdag 24 januari van 9.15 tot 10.00u. Of van 10.15 tot 11.00u. In de Bibliotheek in het Vestzak, in Son en Breugel. Wil je met een groepje peuters/kleuters op bezoek komen? Bel dan eerst even met Hanneke Grootenboer, via 0499 473033.

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 14 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 17 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella