Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Hoog geëerd publiek. Welkom bij Jeugdcircus Jacona

Algemeen

Het gebeurt niet vaak dat er een circus optreedt pal voor je deur. Maar zondag 22 april mochten de bewoners van Berkenstaete zich gelukkig prijzen met een optreden van Variété Show Jacona. Bewoners, familie, medewerkers en (klein)kinderen genoten zichtbaar van de show van dit jeugdcircus uit Helmond. Oefening baart kunst zo bleek uit de vele spectaculaire acts die deze jonge artiesten uit hun hoge hoed toverden in het zonovergoten Atrium.

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Dit geslaagde optreden van circus Jacona werd de bewoners aangeboden door stichting vrienden van Berkenstaete. Leny Achten, voorzitter van deze vriendenstichting: "Ik had dit circus ooit zien optreden bij een verjaardagsfeest van een neefje en dacht toen al, dat is wat voor onze bewoners. Voor veel ouderen is een uitje naar het circus jeugdsentiment. Gieren van het lachen om een onnozele clown en je adem inhouden bij de stunts van artiesten."

Tijdens de pauze loop ik even de geïmproviseerde kleedkamer binnen en tref daar Dominique. "Wat heb jij lange benen," zeg ik plagend. "Nee joh, ik loop op stelten," en ze tilt als bewijs haar lange broekspijp op. Zo meteen treedt ze op en houdt ze zo veel mogelijk bordjes draaiend in de lucht, terwijl ze rondloopt op haar lange stelten. "Hoe ben je bij het circus gekomen?" Dominique: "Ik ben geïnspireerd door een tante van mij. Zij was vroeger ook bij het circus en vertelde zulke enthousiaste verhalen. Ik ben er nu vier jaar bij en het is echt leuk."

Intussen is circusdirecteur, oprichter en ridder Paul Smit aangeschoven, beter bekend als clown Ricky . "We bestaan al meer dan 60 jaar. In 1953 zijn we begonnen als toneelclub. Dat was niks, al gauw hebben we het omgezet naar een kindercircus. Er trainen gemiddeld zo'n 25 kinderen bij ons in de leeftijd tussen 8 en 16 jaar. We geven elk jaar voorstellingen en workshops bij o.a. bedrijfsfeesten, verzorgingshuizen, braderieën, jaarmarkten. Sinds enige jaren kunnen kinderen hun kinderfeestje vieren in ons trainingslokaal. Maar ook onze decors, kleding en circusattributen maken we zelf."

De pauze is voorbij en 'the show must go on', clown Ricky spoedt zich weer naar de piste, om de jeugdige artiesten te begeleiden. Aan het enthousiasme van publiek te zien heeft men een geweldige middag bij deze Jeugd Amateur Club Ontspanning Na Arbeid. Wederom een geslaagde festiviteit van de vrienden van Berkenstaete.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 19 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella