Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Voorbereidingen Ons Dorp Kwist in volle gang!

Algemeen

Het lijkt voor velen nog ver weg, maar voor de commissie begint de zesde editie van Ons Dorp Kwist toch echt weer snel dichtbij te komen. Zij zijn volop bezig met de voorbereidingen en gingen ook dit jaar weer eens polsen hoe en of de teams zich goed voorbereiden. Dit keer gingen ze op bezoek bij team Zagerstraat en co., een team dat dit jaar voor de eerste keer mee doet. Teamcaptain Ronald Brekelmans en teamlid Amanda Loosschilder vertellen hoe dit zo gekomen is.

De Zagerstraat in Breugel is een erg actieve straat, met een groepje mensen dat veel gezellige activiteiten onderneemt. Samen oud en nieuw vieren, samen kamperen, samen de avond-wandel-vierdaagse lopen, samen carnaval vieren enzovoort. Dus samen meedoen aan Ons Dorp Kwist kon natuurlijk niet ontbreken en was een logisch gevolg.

Ronald zelf heeft vanaf het begin meegedaan met andere teams, net zoals een aantal anderen uit het team. Maar voor sommigen wordt het dit jaar echt de eerste keer, zoals ook voor Amanda. Zij vindt het dan ook erg lastig om een inschatting te maken van wat er komen gaat maar dat het heel leuk gaat worden, daar heeft ze alle vertrouwen in. Dat het niet alleen vragen over het dorp zijn, maar een allegaartje van vragen en categorieën met daarbij ook doe opdrachten, maakt het voor iedereen leuk. Je hoeft eigenlijk helemaal niet slim te zijn voor deze kwis, geven ze beiden aan. Je moet logisch na kunnen denken, wat algemene kennis hebben en goed speurwerk kunnen verrichten. Daarnaast is het belangrijk om een duidelijke structuur op de avond neer te zetten.

Ronald wil wel een klein tipje van de sluier oplichten over de organisatie van hun team tijdens de kwisavond. Het team bestaat uit 31 personen. In de straat zal een grote tent geplaatst worden, waar iedereen kan zitten. De internetverbindingen en wifi-zones worden overdag al goed voorbereid, hierin mag niets mis gaan op de avond zelf. Er worden tafels per categorie klaar gezet, bij de start van de avond kiest iedereen een tafel en dus een categorie waar hij of zij aan gaat werken in een groepje. Tussendoor worden de groepjes gewisseld. Ook zijn er wat controleurs aanwezig en heeft één persoon de regie. Deze zorgt ervoor dat alles uiteindelijk ook op tijd weer ingeleverd wordt.

Amanda woont nu een aantal jaren in het dorp maar heeft de kwis nog nooit zelf meegemaakt. Wat wel opvalt, is dat het een paar weken voor de kwis begint te leven. Het gonst rond in het dorp en het schijnt een hele happening te zijn, waar je gewoon bij moet zijn geweest. Luisterend naar alle verhalen, kreeg zij zin om zelf ook eens mee te doen. Dit jaar gaat dat dan ook gebeuren!

Ook op de feestavond willen ze met een grote groep aanwezig zijn. Op de vraag welke ambitie ze hebben, wordt wat weifelend gereageerd. Top 20 zou al heel mooi zijn, geeft Ronald aan, het is tenslotte de eerste keer voor dit team. Amanda is positiever ingesteld. Zij gaat zeker voor een top 10 notering en heeft hoge verwachten van haar team.

Ze hopen dat er dit jaar een categorie innovatie/technologie bij zit, want daar ligt een heel sterk punt van dit team. Verder hopen ze op geluidsfragmenten, muziekjes of stemmen. Dat maakt het lekker afwisselend allemaal.

Binnenkort zullen we zien of dit allemaal aan de orde gaat komen dit jaar. De commissie is volop bezig met voorbereiden en zal binnenkort de categorieën bekend gaan maken. Wil je nog inschrijven als team dan kan dat nog tot 1 september. Ga hiervoor naar onze website www.onsdorpkwist.nl

De kwisavond vindt plaats op vrijdag 5 oktober en de feestavond met uitslag op zaterdag 27 oktober. Hopelijk zijn jullie allemaal weer van de partij.

Kiosk Centrum
Kantine SBC
Start Ons Dorp Kwist 2017
Drukte in het oude pand van de firma van Lieshout
Afbeelding