Mevrouw Jansen neemt het Loperke in ontvangst
Mevrouw Jansen neemt het Loperke in ontvangst Foto: Wil Feijen

Ook het tweede 'Skon Loperke' is uitgereikt

Algemeen

Son en Breugel - Het was nog een restant van 8 juni, toen de 21e avondwandelvierdaagse werd afgesloten. Er werden niet een, maar twee 'Skon Loperkes' toegekend, aan Selfie 21 en aan Berkenstaete. Selfie 21 hadden hun 'Loperke' al in ontvangst genomen, die van Berkenstaete kwam wethouder Kees Vortman op Berkenstaete zelf uitreiken, samen met Martien en Alfred van JC De Oase. DeMooiSonenBreugelKrant was er bij!

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Zo'n 20 mensen zaten geduldig te wachten in het atrium van Berkenstaete, waar de winnende foto met bewoners die het cijfer '21' uitbeelden is genomen. Het was gezellig, met een kopje koffie met een soesje erbij.

Hermine Versantfoort neemt het woord en vraagt om applaus voor Martien en Alfred, die zo'n mooi evenement verzorgd hebben, samen met de andere vrijwilligers van JC De Oase. Beide heren nemen het applaus én de complimenten graag in ontvangst. 'Daar doen we het voor, de waardering die mensen laten blijken', zeggen Martien en Alfred.

Kees Vortman vindt dat het niet vaak genoeg gezegd kan worden, hoe mooi het is dat evenementen als de Avond Wandelvierdaagse gehouden worden. Om een evenement als de Avond Wandelvierdaagse te organiseren wordt enorm veel werk verricht, wat zeer gewaardeerd wordt. 'Iedereen is daar erg blij mee', aldus Kees Vortman, 'Het is een stimulans om van de 22e ook een mooi evenement te maken!' Dat zal vast wel goed komen!

Dan is het zover, het 'Skon Loperke' gaat overhandigd worden, maar aan wie? Mevrouw Jansen is de gelukkige, ze heeft vier keer 2,5 kilometer gelopen tijdens de Avond Wandelvierdaagse, een hele prestatie! 'Het is de afstand van hier (Berkenstaete, Red.) naar het centrum van Eindhoven, petje af!'

Mevrouw Jansen nam het Loperke dankbaar in ontvangst, hij krijgt een mooi plekje! Verder kregen de aanwezige bewoners een gelamineerde kopie van de foto waarop ze het cijfer '21' uitbeelden.

Alfred: ' volgend jaar is de Avond Wandelvierdaagse van 4 tot en met 7 juni, zet de datum alvast in uw agenda!' We hebben het genoteerd, Alfred!

Afbeelding
Mevrouw Jansen neemt het Loperke in ontvangst
Mevrouw Jansen neemt het Loperke in ontvangst
Mevrouw Jansen neemt het Loperke in ontvangst
Afbeelding