Afbeelding

Onthulling kunstwerk op de rotonde

Algemeen

Son en Breugel - Het was al te zien aan de werkzaamheden aan de rotonde op de kometenlaan. Maar vrijdag 14 september is het dan zover, de onthulling van het eerste kunstwerk in een reeks van vier

Na een lange en spannende tijd van ontwerpen, inzendingen beoordelen, exposeren en realiseren is het Stakenburg fonds erg trots op het feit dat het eerst kunstwerk aan het publiek kan worden getoond in ware grote en op de bedoelde rotonde. 

Over het kunstwerk zei de jury bij de verkiezing in november 2017 het volgende:
Link met het thema: Het ontwerp toont een duidelijke link met het thema bevrijding, door te verwijzen naar de operatie Market Garden. Voor iedere inwoner en passant is dit, mits op de hoogte van de geschiedenis, een goed herkenbaar beeld. Dit is belangrijk, aangezien het ontwerp in de openbare ruimte wordt geplaatst en door iedereen gezien kan worden. Daarnaast is de toekomst verwerkt door het uitbeelden van een (jong) meisje.
Uitvoerbaarheid: Het ontwerp kan op verschillende manieren worden uitgevoerd en dit behoeft nadere uitwerking. Het is met name de vraag hoe het ontwerp voldoende stevig gemaakt kan worden en wat dit gaat betekenen voor de uitstraling ervan. Afhankelijk van de uitwerking hiervan zou kunnen worden overwogen dit ontwerp elders in het dorp te plaatsen.
Inpassing in de omgeving: Het ontwerp is redelijk 'transparant', waardoor het niet op een negatieve manier aandacht vraagt van weggebruikers. Het ontwerp is het meest geschikt om te plaatsen op de rotonde bij de Kometenlaan, waar niet al te veel (hoog) groen staat. Afhankelijk van de uitkomsten van de uitvoerbaarheid kan ook een andere plaats wenselijk zijn.

Descending Liberation is de naam van het project en had zal op vrijdag 14 september om 16.00 uur worden onthuld bij de rotonde aan de Kometenlaan.
Het Stakenburg fonds nodigt u graag uit om samen met wethouder de heer Tom van den Nieuwenhuijzen en de ontwerper Senna van Lieshout hierbij aanwezig te zijn.