De Winnaars
De Winnaars Foto: Wil Feijen

Hugo Bruinse wint jeugdviswedstrijd Koningsdag

Algemeen

Son en Breugel - De traditionele jeugdviswedstrijd op Koningsdag had dit jaar meer dan 40 deelnemers. De jongste deelnemer was 4 jaar. Er werden in totaal 216 vissen gevangen en natuurlijk ook weer netjes teruggezet. De vissende jeugd kon rekenen op support van vader, moeder, opa, oma, broertjes en zusjes en andere belangstellenden.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Er was slecht weer voorspeld, maar het bleek zaterdag 27 april goed visweer. Nadat iedereen door de vrijwilligers was voorzien van hengel, aas en voer werd er na het startsignaal fanatiek gestart. Al gauw werden de eerste vissen (voorns en baarsjes) gevangen en een enkele karper. De organisatie had ook dit jaar weer gezorgd voor lekker snoep en drinken, waarmee iedereen alle aandacht bij het vissen kon houden tot het eindsignaal klonk. Nadat de tellers hun werk hadden gedaan, was het wachten op de einduitslag. De uitslag werd door burgemeester Hans Gaillard in het tijdelijke gemeentekantoor aan de Rembrandtstraat bekend gemaakt.

Een geslaagde wedstrijd
Alle deelnemers vonden het weer een geslaagde en gezellige wedstrijd waar de strijd gelijk opging met het plezier van het vissen. Voor sommige was het de eerste keer, anderen hadden al wat meer ervaring.

De prijswinnaars
De eerste prijs die de burgemeester uitreikte was de aanmoedigingsprijs. Deze prijs was voor Bas de Jong. Hij is al jaren een vaste deelnemer, maar nog nooit een winnaar. De grootste vis werd dit jaar gevangen door Toine Souren, met een karper van 40 centimeter.

De eerste prijs ging dit jaar naar Hugo Bruinse, een hele jonge deelnemer, die samen met de hulp van zijn opa de meeste en de op één na grootste vis had gevangen. De tweede prijs was voor Thijs Zijlstra en de derde prijs ging dit jaar naar Sem van de Laar. Omdat op zo'n dag iedereen een winnaar is, kregen alle deelnemers aan deze viswedstrijd een mooie medaille en een kleine versnapering als herinnering mee naar huis.

Vrijwilligers en sponsors bedankt
De heer Gaillard bedankte Gerrion en Chris Spooren voor het organiseren van de jeugdviswedstrijd en ook de ondersteunende vrijwilligers werden hartelijk bedankt voor hun inzet die dit evenement elk jaar weer mogelijk maakt. Chris Spooren bedankte bij de afsluiting nog de sponsoren die bijgedragen hebben aan deze mooie dag: Leon Spierings (cafetaria) waar de deelnemers op vertoon van hun medaille een consumptie kregen en Hengelsportspecialisten, gevestigd aan de Boschdijk 233 te Eindhoven, die dit jaar wederom het aas en het voer sponsorde.

Goed visweer
Goed visweer
De prijsuitreiking
Goed visweer
Goed visweer