Afbeelding
Foto: ©gemeente Son en Breugel

Wethouder spreekt met inwoners over de trottoirs in hun straat

Algemeen

Son en Breugel - Wethouder Jan Boersma en een gemeenteteam van verkeer en wijkbeheer sprak maandag 13 mei met de buurtbewoners van een aantal straten over het onderhoud van voetpaden. Het team deed achtereenvolgens de IJssellaan, de Amstellaan, de Roerlaan, de Vechtlaan, de Rijnlaan en de Amerikalaan in de wijk Gentiaan aan.

Het doel van de rondgang is om met bewoners in gesprek te komen, omdat in deze straten de stoepen binnenkort voor onderhoud worden aangepakt. Enkele tientallen inwoners maakten van deze ontmoeting gebruik om hun ideeën aan de wethouder kenbaar te maken.

"Ik wil geen torenhoge verwachtingen wekken, want we gaan nu alleen onderhoud aan de stoep uitvoeren. Als het kan en gewenst is, doen we 'werkendeweg' wat kleine aanpassingen. Andere wensen over de infra en het groen noteren we voor later", geeft wethouder Boersma aan.

Versnellingsoperatie
De gemeenteraad heeft eind 2018 in een motie aan het college gevraagd om de voetpaden vóór 2021 op het gewenste onderhoudsniveau te brengen en heeft hiervoor de benodigde middelen beschikbaar gemaakt. In een versnellingsoperatie zorgt de gemeente ervoor dat alle trottoirs in de gemeente eind 2020 op het gewenste onderhoudsniveau zijn.

Recent is de tweejaarlijkse inspectie van alle trottoirs uitgevoerd. Daaruit wordt een urgentielijst opgesteld. Inwoners en gebruikers van de voetpaden kunnen straks via een enquête hun mening geven over welke voetpaden er aanvullend op de urgentielijst ook aan onderhoud toe zijn. Die stratenlijst wordt dan vervolgens in anderhalf jaar afgewerkt.

Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 13 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 17 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 18 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 21 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé