Winnaar Ons Dorp Kwist 2018: Masterminds
Winnaar Ons Dorp Kwist 2018: Masterminds Foto: Ingezonden

Voorbereidingen Ons Dorp Kwist in volle gang

Algemeen

Son en Breugel - De voorbereidingen voor de zevende editie van Ons Dorp Kwist zijn al enkele maanden in volle gang. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het kwisboek, zodat alle teams op 4 oktober weer driftig kunnen gaan puzzelen en speuren naar de goede antwoorden. In de voorbereiding op de kwis, is de commissie op bezoek geweest bij de Masterminds, het winnende team van de editie van 2018. Ze spraken met teamcaptains Pascal Scheepens en Denny Vogels.

De Masterminds doen dit jaar voor de zesde keer mee. Het eerste jaar vormden ze nog een team samen met de Wadjes, maar bij de tweede editie hebben ze zich als zelfstandig team aangemeld. Na een vijfde, zevende, tiende en achtste plek volgde in 2018 de felbegeerde eerste plaats. "We hebben geen echte strategie voor de achtergrond van dit succes. We deden eigenlijk altijd maar wat. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan", vertelt Pascal. Denny vult aan: "Pascal en ik komen meestal de avond voor de kwis bij elkaar. We kijken naar de categorieën en verdelen deze binnen het team."

Gemiddeld bestaat het team van de Masterminds uit 25 tot 30 personen, variërend in de leeftijd van 25 tot 40 jaar, met een paar uitschieters naar boven. Ze zijn het bewijs dat je niet met 50 personen hoeft te zijn om de kwis te winnen. "Verder hebben we een ideale locatie", vertelt Pascal. "We zitten op de zaak van Denny, Today Administraties, aan de Nieuwstraat. Midden in het dorp, je kunt snel even naar een winkel of bedrijf lopen waar een vraag over wordt gesteld." Voor de editie van dit jaar zijn de voorbereidingen nog niet echt gestart. Maar toch worden wel elke week de lokale kranten bewaard. "Daar komt altijd wel een vraag over in het boek", laten Denny en Pascal weten.

"Hoe zouden wij het nu moeten aanpakken om die beker eens een keer te winnen", vroegen wij ons af tijdens de feestavond. Een half uur later werden we omgeroepen als winnaar, echt bizar. Wij zijn hét bewijs dat echt elk team de kwis kan winnen." De beker heeft een mooi plekje gekregen op het kantoor van Denny. "Veel klanten vragen toch altijd even waar we die beker mee gewonnen hebben," vertelt Denny. Het gewonnen geldbedrag van 500 euro heeft het team gedoneerd aan Stichting de Steenuijl. Een fantastisch gebaar, wat ook zeker door de commissie van Ons Dorp Kwist wordt gewaardeerd. De mannen vertellen: "We kunnen wel een feestje of een bbq organiseren, maar dan kunnen we het beter doneren aan mensen die het echt nodig hebben. Hopelijk volgen andere winnaars ons voorbeeld."

"Het leukste van Ons Dorp Kwist is om samen een mooie avond te hebben. Gezelligheid staat voorop, ver daarna komen de prestaties. Het is gewoon echt één van de leukste evenementen die er in ons dorp georganiseerd worden", laat Pascal weten. Een prachtig compliment om het interview mee af te sluiten. De commissie gaat verder met de voorbereidingen om er weer een fantastische kwisavond van te maken op vrijdag 4 oktober.

Hebben jullie je nog niet ingeschreven voor de zevende editie van Ons Dorp Kwist? Dat kan nog tot 1 september. Doe dit dan nu via de website www.onsdorpkwist.nl.

Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 15 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 18 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella