Jeannette en Marcel Verhoeven
Jeannette en Marcel Verhoeven Foto: Wil Feijen

Plus Verhoeven lokaal zeer betrokken

Algemeen IJsfeest

Son en Breugel - Marcel en Jeannette Verhoeven zijn geen onbekenden in Son en Breugel, want zij zijn de eigenaars van supermarkt Plus Verhoeven aan de Amerikalaan in Son en Breugel. Zij steunen veel initiatieven in Son en Breugel. Dit doen ze omdat zij zich betrokken voelen bij en graag iets terugdoen voor het dorp.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Ook het IJsfeest kan alweer drie jaar rekenen op de steun van Marcel en Jeannette. "Het is een kostbaar evenement om te organiseren", vertelt Marcel. "Dat kan de organisatie financieel niet alleen en daarom dragen ook wij graag een steentje bij. We zijn betrokken bij het IJsfeest. En wat we kunnen doen, doen we graag. Het moet natuurlijk wel binnen het budget passen."

Duurzaam
Het feit dat de organisatie steeds bezig is met duurzaamheid en milieu, spreekt het ondernemersechtpaar aan. Marcel en Jeanette zijn al jaren bezig met duurzaamheid in hun supermarkt. Dat zie je terug in de winkel. Zo wordt er gebruikgemaakt van ledverlichting, slimme warmte- en koeltechnieken, en veel van de verkochte producten zijn duurzaam.

Sparen voor kaartjes
Heeft u voorgaande jaren ook meegedaan aan de spaaractie voor gratis entreekaarten voor het IJsfeest? Marcel en Jeanette sponsoren op deze wijze het IJsfeest. Marcel: "Het mooie van deze actie is dat er kaartjes terecht kunnen komen bij inwoners voor wie het anders niet betaalbaar zou zijn om dit geweldige feest te bezoeken." De omzet van de winkel in deze periode gaat niet omhoog. "Dit is ook niet de insteek", aldus Marcel. "Het is gewoon een mooi evenement, waar wij als ondernemers graag ons steentje aan bijdragen." Wat leuk is, is dat opa's en oma's sparen voor hun kleinkinderen, zodat zij ook naar de tijdelijke ijsbaan in Son en Breugel kunnen komen om te schaatsen. Dit jaar is het de tiende editie van het IJsfeest. In de afgelopen jaren hebben al veel kinderen leren schaatsen op deze baan in het centrum.

Deelnemer
Voor Marcel staat het IJsfeest voor 'samenkomen' en 'ontmoeten', of het nu op de ijsbaan is of in het paviljoen. Marcel is niet alleen een bezoeker van het IJsfeest, hij is ook een van de deelnemers aan het ijscurling. Maar ook op andere dagen ziet Marcel wat het IJsfeest betekent. "Ga er maar eens een dag staan, dan zie je hoeveel plezier de kinderen hebben, daar gaat het toch om."

Lichtpuntje
Dat de gratis kaarten populair zijn, blijkt wel uit het feit dat de klanten van de Plus al vroeg in november informeren wanneer de actie van start gaat. Marcel: "Als bonus verloten wij ook nog eens vijf passe-partouts onder de klanten." Het IJsfeest is een feest waar iedereen terecht kan, zeker tijdens de donkere decembermaand. De hele entourage van de ijsbaan is in veel opzichten een lichtpuntje in het centrum van Son en Breugel.