Troubadour-tour op Zonhove
Troubadour-tour op Zonhove Foto: Henk Wargers

Troubadour-tour op Zonhove

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen donderdag werden de bewoners van Zonhove verrast met een bezoek van Troubadour Anouk Balins. Vanaf elf uur in de ochtend tot laat in de middag wist zij bij de bewoners een lach op het gezicht te krijgen met haar zang en gitaarmuziek. 

Marathon-sessie 
Diverse bewoners hadden zelf ook een muziekinstrument erbij gepakt en anderen zongen de Nederlandstalige liedjes volop mee. Voor ieder kwam er wel iets bekends voorbij, van “alle duiven op de dam” tot “kom van dat dak af”. In de volle zon kwam het liedje “t was aan de costa del sol” helemaal tot zijn recht. Voor troubadour Anouk die op één dag voor dertien groepen een kort optreden verzorgde bijna een marathon-sessie, maar wel een met heel veel voldoening.

Het optreden was een initiatief van Stichting Welzijn Zonhove, een stichting die voor de bewoners van Zonhove van tijd tot tijd op verschillende manieren wat extra lichtpuntjes probeert te brengen. In deze Corona-tijd, waarin de bewoners geen bezoek mogen ontvangen en Zonhove ook niet mogen verlaten voor een bezoek aan familie of bekenden, is dit geen overbodige luxe. 

Extra activiteiten 
Omdat alle gezamenlijke activiteiten niet mogelijk zijn tot minimaal 1 september vervalt hiermee ook het jaarlijkse zomerprogramma op Zonhove en moet meer naar een groepsgerichte invulling worden gezocht. Daarom heeft de stichting ook besloten de afdeling Recreatie van Zonhove met 1000 euro financieel te ondersteunen. Hiermee zullen extra activiteiten voor de individuele groepen worden verzorgd. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld optredens van clowns, goochelaars, dj’s of ander vermaak.

Meer informatie over Stichting Welzijn Zonhove is te vinden op www.stichtingwelzijnzonhove.nl

Troubadour-tour op Zonhove