Bezoekers in de speciale tent bij Berkenstaete
Bezoekers in de speciale tent bij Berkenstaete Foto: Ingezonden

Bewoners Berkenstaete dicht bij familie

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Bewoners en familie kunnen elkaar in Berkenstaete weer van dichtbij zien en horen. In het gebouw is een vergaderkamer speciaal ingericht voor de bewoners en aan de buitenkant is een ruimte met tentzeil gemaakt waar het bezoek kan plaatsnemen. Beide ruimtes zijn ingericht met een tafel en stoeltjes. Het bezoekersgedeelte is mogelijk gemaakt door ‘Buurman en Buurman’ (Marijn en Dennis).

Desiree Tomassen, programmaregisseur dagbesteding, vertelt: “Alle familieleden hebben een brief ontvangen en zijn hiermee op de hoogte gesteld van de mogelijkheid om op deze manier dichtbij hun familie te kunnen zijn.” Veel familie heeft al aangegeven om hiervan gebruik te maken. Op zondag, dinsdag, woensdag en vrijdag worden tien bezoeken per dag ingepland. Desiree: “De eerste dagen zitten al volgeboekt. Tussen de bezoeken door is er tijd vrij geroosterd, zodat wij alles weer schoon kunnen maken voor het volgende bezoek.”

Door deze mogelijkheid aan te bieden, kunnen families toch weer, op een veilige manier even dichtbij elkaar zijn in deze coronatijd. “Voor de bewoners heeft het ook nog een ander voordeel. Ze komen weer even in beweging, want ze moeten toch naar de ruimte lopen. Dat hebben ze er trouwens wel heel erg graag voor over”, lacht Desiree.

Tent bij Berkenstaete voor bezoekers
Bezoekers in de speciale tent bij Berkenstaete
Afbeelding
Afbeelding