Afbeelding
Foto: ©MooiSonenBreugel

Lintje voor Son en Breugelse zorgmedewerkers

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Alle zorgmedewerkers die betrokken zijn bij het verlenen van zorg aan coronapatiënten verdienen ‘een lintje’. De laatste paar weken zijn ze al op verschillende manieren in het zonnetje gezet door mooie acties die vaak spontaan ontstaan door inwoners of bedrijven. Ook de andere hulpverlenende instanties, zoals de brandweer en politie, staken de zorgmedewerkers een hart onder de riem.

In deze krant stond afgelopen week een lezerspodium van Jacques Francken met de oproep ‘een lintje voor zorgmedewerk(st)ers’. Veel dorpsgenoten hebben hier gehoor aangegeven door een email te sturen naar de redactie van DeMooiSonenBreugelKrant met een zorgverlener die een lintje verdient. Hieronder de reacties van onze lezers.

Elly van Zantvoort wordt maar liefst vier keer door haar familie voorgedragen; de broers Frans en Bert Swinkels vragen een lintje aan voor Elly, de partner van Frans. Maar ook de schoonzussen Mieke en Gerry hebben ieder apart een mail gestuurd. Elly werkt sinds 2012 met veel plezier bij Zuidzorg in Son en Breugel. Als familie zijn ze blij en trots op wat zij voor de gemeente Son en Breugel betekent. Zeker in deze moeilijke tijden.

Marjo van Wanrooij geeft vier personen op voor een lintje. Hella van Rooij, werkzaam op Peppelrode, afdeling Eik 1. Maria Peters-Van Nijenhof, zij werkt op Berkenstaete op een gesloten afdeling. Marjon Huijbers werkzaam bij Zuidzorg team Son en Elly van Zantvoort werkzaam bij Zuidzorg team Breugel.

Marjo van Wanrooij wordt zelf ook aangemeld voor een lintje door Hella van Rooij. Marjo is werkzaam bij ZuidZorg in Son en Breugel.

Simone Visser vraagt een lintje aan voor iedereen die bij Berkenstaete, Zonhove en de thuiszorginstanties (Archipel thuis, Zuidzorg en buurtzorg) werkt en in deze bizarre omstandigheden gezorgd hebben voor onze kwetsbare oude medebewoners. En voor de huisartsen die ook alle zorg hebben door laten gaan. Allen vaak met gevaar voor eigen besmetting.

Astrid van der Loo nomineert mensenmens Judith Curfs. Ik ken haar niet persoonlijk, maar elke keer als ik iets van haar lees denk ik dat zij eerlijk en uit haar gevoel werkt, kortom ze geeft echt om de medemens en als blijk van waardering zou ik haar een lintje geven.

Eric van de Ven draagt Monique van de Ven-Latour voor. Zij is een paar weken geleden voor het eerst oma geworden. Ze kan en durft niet bij haar kleinkind te komen, omdat ze dagelijks in het Maxima Medisch Centrum werkt.

Annemieke Becks nomineert Karlijn Brokx, haar oud-buurvrouw. Karlijn werkt als IC-verpleegkundige in het Catharinaziekenhuis.

Desiree van de Braak-Van Tits wil haar beide dochters opgeven voor ‘een lintje’. Carolien van de Braak is verpleegkundige Corona- afdeling Catharinaziekenhuis Eindhoven en haar zus Charlot is verzorgende-IG bij Vitalis Brunswijck in Eindhoven.

Ondanks de mooie positieve reacties die naar de redactie werden gestuurd, werd op de Facebookpagina van deze krant juist niet met lintjes gestrooid. Waardering in een structurele loonsverhoging zou een betere oplossing zijn voor al het zorgpersoneel. Tevens wordt gemeld dat er nog meer beroepsgroepen getroffen zijn door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Deze beroepsgroepen zouden volgens de lezers op Facebook ook financieel ondersteund moeten worden. Hieronder een greep uit de reacties op de Facebookpagina van MooiSonenBreugel.

“Iedereen heeft recht op de juiste waardering, zowel in loon als respect. Dat is waar het de laatste jaren misgegaan is. Dat repareer je niet met lintjes.”

“Menig persoon die in de zorg werkt, zegt gewoon zijn of haar werk te doen. Nu een lintje is echt onzin, altijd goed belonen is beter.”

“Wat een onzin, een lintje gaat om de inzet van mensen op vrijwillige basis in de maatschappij die daar niet voor betaald worden. Beloof ze maar dat er wordt gekeken naar herstructurering van de zorg.”

“Ik werk zelf ook in de zorg, elk werkende persoon doet hard zijn best in deze corona tijd!”

“Geen lintje, stop daar mee en geef een bonus of 13 maand. Hebben we nog nooit gehad in de zorg.”

“Zorg maar dat de arbeidsvoorwaarden en het loon in de zorg verbeterd wordt.”

Zoveel mensen zoveel meningen. Wat duidelijk naar voren komt, is dat mensen in de zorg onze steun en waardering verdienen. Misschien dat een applaus of een lintje nu blijk geeft van waardering, maar op langere termijn moet er toch echt wat gebeuren aan de beloning en waardering van deze sector, waar we nu in deze moeilijke tijd toch allemaal op steunen.

Ook blijkt in deze periode hoe belangrijk dit werk is, een mooi en dankbaar beroep, de zorg. De zorg kan ook na deze crisis hulp gebruiken. Lijkt het je iets om in de zorg te werken? Solliciteer dan, want ook straks, na de crisis, blijft er vraag naar goed personeel op de juiste plek.

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 14 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 17 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella