Nicolle voor haar 'heksenhuisje'
Nicolle voor haar 'heksenhuisje' Foto: Wil Feijen

De bijzondere gave van Nicolle Mulkens

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Nicolle Mulkens is een bijzondere vrouw met een bijzondere gave. Ze vindt het fijn om voor haar medemens met haar gave klaar te staan. In haar tuin staat een Finse kota, haar houten ‘heksenhuisje’, dat zij samen met haar man heeft gebouwd en geschilderd. In het heksenhuisje staan beeldjes, lampjes, er is muziek en speciale sfeermakers voor haar werk, zoals kaarsen, zwarte glazen bol, wierook en tarotkaarten.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen

Nicolle kwam er als kind al achter dat ze anders was; ze hoorde en zag veel wat anderen niet ervaarden. Later kreeg ze contact met gelijkgestemden. In de pubertijd had Nicolle veel interesse in astrologie en ze las veel over mystieke dingen en wonderen die gebeurden. Nicolle: “In 1984 werkte ik bij Holland Casino en een medecursist had een tarotspel en dat boeide mij onmiddellijk.” Kaartleggen is heel intuïtief. De jaren daarna heeft dat kaartspelen haar geïnspireerd en dit zet zich nog steeds door. Nicolle: “Een uit de hand gelopen hobby kun je wel zeggen. Er kwamen ‘orakels’ bij; dat is een verzameling van voorspellingen wat er gaat gebeuren, met afwisselende paranormale periodes met magie.” De gave kwam steeds weer terug. Naast haar werk volgde Nicolle de cursus ‘Omgaan met paranormale vermogens, chakra’s en het spirituele’. Nicolle vertelt: “Ik ontmoet in mijn netwerk steeds meer mensen die ook paranormaal zijn.”

Opzeggen baan
In 2011 wilde Nicolle zich naast haar werk verdiepen in de Chinese geneeskunde. Zij heeft hiervoor een vijfjarige opleiding voor therapeut afgerond. Ze besloot na dertig jaar haar baan op te zeggen, waarna zij in 2014 is begonnen met Chinese geneeskunde, als Tuina-therapeut. Nicolle had een therapeutische praktijk met healingen die vergoed werden door de zorgverzekering. “Daarna heb ik nog de driejarige opleiding ‘Leer der Mystieken’ gevolgd. Dit is echt mijn ding”, lacht ze. Een paar jaar later zijn de modules tarotlessen erbij gekomen.

Totale lezing
Een totale lezing bestaat uit een en/of twee lagen tarotkaarten met een orakel erbij, of een tarotlezing gecombineerd met astrologie. Een lezing duurt ongeveer anderhalf uur. Nicolle: “Vaak willen mensen iets over zichzelf weten via tarot of astrologie. Door het samenstellen van iemands persoonlijke horoscoop kun je zien hoe iemand op het gebied van bijvoorbeeld talenten, liefde en religie in het leven staat; daar kun je aan zien wat er speelt bij die persoon.”

Om raad vragen
Mensen vragen Nicolle graag om raad of hebben een hulpvraag. “De mensen die bij mij komen, hebben vaak problemen in het dagelijkse leven, zoals aangaande hun liefdesleven, het vastlopen in hun baan, of kinderen die vervreemden van hun broer of zus.” Wanneer de hulpvraag helder is door middel van psychic reading, komt het onderliggende probleem naar boven. Nicolle: “Ik kan daarbij invoelen en bepaalde informatie ophalen zonder dat de cliënt zelf iets vertelt. Daarop kan de hulpvraag worden beantwoord en kan het gedrag hierop afgestemd worden. Dat is wat de cliënt er zelf mee doet.”

Toekomst maak je zelf
Haar doel is dat mensen zich bewust worden van hun manier van leven en hun gezondheid. Nicolle kan hen daarin begeleiden, zowel fysiek als psychisch, waardoor mensen hun eigen verantwoording nemen voor hun eigen manier van leven en zodoende de levenskwaliteit ten volle verbeterd wordt. Nicolle vindt het fijn om met haar gave klaar te staan voor haar medemens. “Ik ben een pseudopsycholoog, geen toekomstvoorspeller. De toekomst maak je zelf”, aldus Nicolle.