Logo mooisonenbreugel.nl
John van Hout   | Fotonummer: 3b09b8
John van Hout (Foto: Wil Feijen)

Iedereen in beweging is grote wens van John

Son en Breugel - Enthousiast vertelt Breugelnaar John van Hout over zijn vele sportieve bezigheden en dat hij hierbij graag organiseert. De combinatie van sporten, regelen en het uitwerken hiervan lijken John op het lijf geschreven.

Geschreven door: Marion Swinkels

Geboren en getogen in Eindhoven droomde John als kleine jongen van een baan in het leger. Als 17-jarige kwam hij bij de landmacht en werd gestationeerd in Roosendaal, waar hij een opleiding tot automonteur kreeg. Daar begon hij later ook met een opleiding tot sportinstructeur. Na zes jaar in Roosendaal gewerkt te hebben, ging hij zich in de middagen bezighouden als sportinstructeur bij een sportschool in Eindhoven en ’s morgens was hij werkzaam als monteur bij Hermes busvervoer.

Overdragen sportschool
"Vijfentwintig jaar geleden, op 1 april, kwam een onbekende man op mijn werk langs", herinnert John zich die bewuste dag. “Hij had positieve verhalen over mij gehoord op het gebied van sport. Hij wilde zijn sportschool overdragen, wetende dat die in goede handen terecht zou komen en daarvoor had hij mij in gedachten.” Het zou een grap geweest kunnen zijn, maar niets was minder waar, want in drie dagen tijd was alles geregeld en was John eigenaar van een sportschool in Eindhoven.

Concerti fetti
In die tijd organiseerde John met een vriend een rollerskate-tour. Door het succes kwam er een vervolg en het opgebrachte geld van deze succesvolle tour werd beschikbaar gesteld voor een gehandicaptenconcert. Het werd een succes én een traditie. Met sponsorgeld wordt nadien jaarlijks een groot festival georganiseerd met Nederlandstalige artiesten voor mensen met een beperking.

Optreden
Terwijl John een filmpje en de website laat zien van dit 'Concerti fetti' vertelt hij dat het geweldig is om deze mensen zo te zien genieten. Iedereen maakt er op zijn/haar eigen manier een geweldig feest van. Nadat het twintig jaar in het Beursgebouw heeft plaatsgevonden, zouden ze dit jaar uitwijken naar de indoorsporthal aan de Aalsterweg in Eindhoven. Het zou nóg grootser worden met optredens van Jan Smit, Ferry de Lits, Django Wagner en vele anderen. Helaas is dit niet doorgegaan vanwege het coronavirus.

Voetbal
John geeft aan dat hij veel affiniteit heeft met deze doelgroep. Vanuit voetbalclub SBC heeft hij samen met Willem van ‘t Geloof en de stichting MEE-doen in 2014 een G-team opgezet. Ze startten met zeven kinderen en jongeren met een beperking. Na anderhalf jaar waren er drie teams! John trainde en coachte de jeugd en het was elk weekend een feestje. Uiteindelijk is het overgenomen door andere enthousiaste mensen. John heeft samen met zijn vrouw vier kinderen. Bij het team van zijn jongste zoon geeft hij nu training. “Een tijdje terug voetbalde ik mee met de knullen en dan borrelen er weer allerlei ideeën op. Een voetbalcompetitie met vaders en zonen, daar zie ik wel leuke mogelijkheden in. In deze tijd echter nog even geduld", onthult John.

Afwisselen
In de sportschool in Eindhoven werkt hij samen met zijn vrouw en een aantal collega’s. Omdat hij veel aanvragen kreeg voor 'sporten met een beperking' is hij in Son en Breugel gestart met een ruimte met allerlei mogelijkheden om te sporten met veel persoonlijke aandacht. “Die aandacht is ook prettig voor reguliere lessen en trainingen die in kleine groepen gegeven worden", geeft John aan. John en zijn vrouw wisselen de lessen en bezigheden in Son en Eindhoven met elkaar af.

In beweging
Daarnaast is er thuis ook altijd wat te doen, zoals de kinderen helpen met huiswerk. En als er op school hulp nodig is, zet de 53-jarige sportieveling zich graag in. "Iedereen in beweging, dat is een mooi doel", concludeert John. "Met dit uitbreiden en iedereen in beweging houden, kan ik voorlopig vooruit.”

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>