Logo mooisonenbreugel.nl
<p>Dit jaar wordt er geen nieuwe prins gekozen en zijn alle carnavalsactiviteiten opgeschort tot maart 2021</p>   | Fotonummer: b60f3f

Dit jaar wordt er geen nieuwe prins gekozen en zijn alle carnavalsactiviteiten opgeschort tot maart 2021

(Foto: Wil Feijen)
carnaval

Geen carnaval in Son en Breugel

Son en Breugel - Het bestuur van carnavalsvereniging De Krutjesrapers heeft een moeilijke beslissing moeten nemen. Op woensdagavond 23 september kwam het bericht binnen dat de carnavalsverenigingen alle carnavalsactiviteiten tussen nu en 2021 opschort.

Redacteur: Emmy Grit

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is het algemeen bekend dat evenementen alleen kunnen doorgaan onder strikte regelgeving uit de thans bekende Noodverordening van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost van 21 augustus 2020. Het bestuur van CV de Krutjesrapers laat weten: “Wij hebben deze regelgeving naast de gangbare activiteiten van de vereniging voor 2020-2021 gelegd en zijn tot de conclusie gekomen dat er veel beperkingen zullen zijn om activiteiten te organiseren. Ook kan het niet los gezien worden van verhoogde risico’s in het kader van corona-besmettingen als er wel activiteiten georganiseerd zouden worden.”

Op basis van overwegingen op haalbaarheid van alternatieven, verantwoordelijkheid en bereidheid van de vrijwilligers, financiën, handhaving van maatregelen en vooral op het beschermen van onze vrijwilligers en bezoekers voor de risico’s en gevolgen van mogelijke besmettingen, heeft het bestuur een unaniem besluit genomen. Het bestuur: “Onder de nu geldende Noodverordening worden er door Carnavalsvereniging de Krutjesrapers geen carnavalsactiviteiten georganiseerd tussen nu en maart 2021. Alle carnavalsactiviteiten worden opgeschort tot het volgende carnavalsseizoen.”

De voorgaande 60 jaar heeft CV de Krutjesrapers activiteiten georganiseerd in ons dorp. “Wij betreuren het besluit enorm, omdat er vooral nu ook de wens bestond om in beperkte mate toch wat activiteiten te laten plaatsvinden. De algemene veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers achten wij echter van groter belang en daarom is dit besluit door ons genomen”, aldus het bestuur.

Het bestuur heeft de gemeente Son en Breugel inmiddels geïnformeerd. De gemeente steunt dit moeilijke besluit dat het bestuur heeft moeten nemen. Hans Gaillard: “We hebben eerder al aangegeven dat dit bizarre tijden zijn. Nu moeten we vaststellen dat de carnavalsvereniging heeft besloten dat carnaval onder deze omstandigheden niet door kan gaan. Ik sta daar volledig achter, maar wel met pijn in het hart.”

Meer berichten