Afbeelding
Foto: Ingezonden

Stem op Stichting Statiegeld op Jeugd tijdens Rabobank clubsupport actie

Algemeen Rabo ClubSupport

Son en Breugel - Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ) zet zich in voor de nieuwe woonvorm ‘Duo-wonen’ (in bestaande woningen en nieuwbouw). Senioren kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen en jongvolwassenen krijgen betaalbare huurwoningen waardoor Son en Breugel een vitaal dorp wordt en de ‘duurzaamheid in mensen’ gegarandeerd is. 

Deze jongvolwassenen verrichten ‘hulptaken’ voor de senioren, zoals tuinonderhoud, ramenlappen, boodschappen doen, sociaal praatje, hulp bij de computer, enz. Doordat deze jongvolwassenen hulptaken verrichten, wordt een deel van de huur gespaard. Er wordt geld weggezet voor de toekomstige eigen kosten koper zodat ook zij een kans krijgen om ooit een eigen woning te kopen.

Ons doel voor Son en Breugel

Deze nieuwe woonvorm ‘Duo-wonen’ wil SOJ organiseren en faciliteren voor de eigen senioren/empty-nesters met een eigen woning, maar ook willen zij nieuwbouw ontwikkelen op een locatie in het dorp; tien seniorenwoningen, twintig woonunits voor jongvolwassenen en drie tiny-houses. SOJ wil voorlichtingsbijeenkomsten organiseren, maquettes ontwikkelen en een onderzoek opstarten onder eigen woning eigenaren, huurders en jongeren 18 t/m 25 jaar. Helpt u ons met uw stem tijdens de Rabobank clubsupport? SOJ kan deze goed gebruiken; door uw steun maken we van Son en Breugel een vitale gemeente!

Klik hier voor meer informatie voor Rabo ClubSupport