Wim Pijnenburg neemt na 35 jaar afscheid bij TV Son en Breugel
Wim Pijnenburg neemt na 35 jaar afscheid bij TV Son en Breugel Foto: Wil Feijen

Wim Pijnenburg neemt na 35 jaar afscheid van TV Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel sport

De geboren en getogen Son en Breugelnaar Wim Pijnenburg (70) heeft 30 december officieel afscheid genomen als parkbeheerder van Tennisvereniging Son en Breugel. Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus wordt het officiële afscheid uitgesteld tot dat dit weer mogelijk is. Toch ging zijn laatste dag op de tennisbaan niet ongemerkt voorbij: voorzitter Marco van Grinsven overhandigde namens het bestuur een mandje vol lekkers aan Wim en er was een bos bloemen voor zijn vrouw Riky.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Wim werd in 1985 lid van de tennisvereniging. Door zijn werk als encyclopedieverkoper, dat voornamelijk in de avonduren plaatsvond, kon hij overdag regelmatig naar de tennisbaan om een balletje te slaan. In die tijd was het onderhoud van het tennispark net overgegaan van de gemeente naar de vereniging. Als Wim op de tennisbaan was, dan verleende hij wel eens hand- en spandiensten op vrijwillige basis. “De vorige parkbeheerder stierf vrij plotseling na een kort ziekbed, en omdat ik toch al vaak aan het helpen was, werd ik gevraagd of ik deze baan naast mijn andere baan erbij wilde doen. En zo ben ik in 1997 begonnen als parkbeheerder”, begint Wim te vertellen.

Gravelbanen
Het werk bestond in het begin uit het onderhouden van de banen, het plantsoen en het reinigen van de elektrische apparaten in de keuken van het clubhuis. Wim: “In de ‘gravel-tijd’ was ik soms wel zestig uur per week bezig met het onderhoud. De gravelbanen vroegen veel onderhoud; alles werd met de hand gedaan, de laatste jaren worden hier machines voor gebruikt.”

Derde helft
Maar Wim deed meer in die tijd: samen met een aantal commissieleden regelde hij de competitie, waarbij de baanindeling en het programma voor zijn rekening kwamen. “Ik heb ook de commissie ‘interne herendubbel’ opgericht. Jaarlijks spelen ongeveer honderd mannelijke leden deze competitie, waarbij de derde helft zeker niet vergeten werd”, lacht Wim. Dit jaar is er, door de coronamaatregelen, voor het eerst sinds jaren geen herendubbel-competitie gespeeld. Wim heeft ook zitting genomen in de feestcommissie en een aantal lustra mede georganiseerd. “In 1996 werd het ‘Jordaanfeest’ gehouden. Daar heb ik nog leuke herinneringen aan”, blikt Wim terug.

Jong en oud
In al die tijd dat Wim parkbeheerder was, heeft hij generaties zien komen en gaan, maar ook van klein naar groot zien opgroeien. Wim: “Ik ken bijna alle leden en soms weet ik meer dan ik zou willen. Ik had voor iedereen ‘een luisterend oor’. We hebben lief en leed gedeeld met elkaar.” En al die jaren dat Wim aan het werk was bij de vereniging, droeg hij zijn ‘tennisoutfit’: een trainingspak. Voorzitter Marco kent Wim niet anders dan in trainingspak. “Als ik had geweten dat ik op de foto gezet zou worden voor de krant, zou ik mijn zondagse pak hebben aangetrokken. Maar je moet het dit keer toch doen met hoe ik er altijd bij loop, in trainingspak dus”, lacht Wim.

Fysieke problemen
Wim heeft besloten om te stoppen omdat hij fysieke problemen begon te krijgen. Een aantal jaar geleden heeft Wim zijn kruisbanden afgescheurd en het laatste jaar kreeg hij weer last van deze klachten bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Wim: “Ik heb het afgelopen jaar de werkzaamheden langzaam afgebouwd; op dinsdag en donderdag was ik vrij. De afgelopen zes weken heb ik mijn opvolger Theo Vriens ingewerkt.”

Geen zwart gat
Wim zal na zijn laatste dag zeker niet in een zwart gat vallen. Hij blijft betrokken bij de vereniging, zal regelmatig op de baan een balletje slaan, maar zal ook vaker op de golfbaan te vinden zijn om daar tegen een ander balletje te slaan.

Drie feestjes
Op dit moment zit een afscheidsfeestje bij de vereniging er niet in. Marco: “Wat in het vat zit, verzuurt niet, dus we gaan het feestje voor Wim regelen zodra het weer mogelijk is.” Voor Wim is 2020 een jaar van feestjes, maar hij heeft er geen kunnen vieren. “Dit jaar ben ik zeventig jaar geworden en Riky en ik zijn dit jaar vijftig jaar getrouwd. Die feestjes hebben we niet gevierd, maar die gaan we zeker volgend jaar inhalen”, aldus de afscheidnemende parkbeheerder.

Afbeelding
Algemeen 18 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 19 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella