Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Winterspelen als medicijn tegen verveling

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Het landelijke initiatief Sjors Sportief zorgt zeker in deze donkere tijden ervoor dat de jeugd zijn energie op een positieve en sportieve manier kwijt kan. Lokale sportverenigingen zetten hiervoor hun deuren open om de jongeren te laten snuffelen aan verschillende activiteiten en sporten.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

Kijk je deze winter wat dichter bij huis, dan zie je dat de LEVgroep daar geweldig op voortborduurt binnen de gemeente Son en Breugel via de Corona Winterspelen. Vanaf december is jongerenwerker Ali Al Zubaidi, samen met zijn stagiaires, hiervoor druk aan de weg aan het timmeren. “Het tegengaan van verveling en isolement onder jongeren kunnen we perfect aanpakken via dit initiatief. We vangen twee vliegen in één klap door de jeugd buiten, of online, actief te laten bewegen en we bevorderen er automatisch ook hun sociale contacten mee”, aldus stagiaire Meike.

Tennisles
Met de jongerenwerkers wordt bij tennisvereniging Pieter Brueghel afgesproken, waar tennisleraar Koen Collard een groep enthousiaste jongeren onder zijn hoede neemt. Acht jongens en meiden in de leeftijd van 10 tot 15 jaar zijn zich aan het warmlopen op de gravelbaan. Met drie graden op de thermometer is dat geen overbodige luxe, maar Koen weet er direct al een mooi spelelement aan te koppelen. Nadat de nieuwkomers een korte uitleg hebben gekregen over alle lijnen van het tennisveld, sprinten ze als jonge honden van lijn naar lijn in een afvalspelletje. Aansluitend staat Koen kort stil bij de spelregels en krijgen ze allen een racket in hun hand. Opnieuw via een speelse en actieve manier leren de kinderen in no time hoe ze dit tennisracket het beste kunnen hanteren. Inmiddels volledig opgewarmd komen de eerste ballen in het spel en gaan ze in tweetallen aan de slag om hun forehand onder de knie te krijgen.

Bokstraining
Ook de broertjes Tijs en Niek Zijlstra genieten met volle teugen als de tennisballen in het rond vliegen. “Normaal voetbal ik bij SBC, maar dit balspelletje gaat me ook best goed af. Ali is oké en laat ons deze vakantie kennismaken met keileuke activiteiten. Zo hebben we vorige week buiten een bokstraining gehad bij de boksschool naast De Bongerd en gaan we woensdag een vet spel doen, ‘Kraak de Code’”, aldus de elfjarige Tijs.

Online gamen
Langs de lijn trotseert hun moeder Wendy de kou, maar al snel wordt ze warm van het plezier dat haar kinderen beleven: “Met vier opgroeiende jongens ben ik maar wat blij dat ze samen met het team van de LEVgroep hun energie kwijt kunnen in een tijd dat heel veel verboden is. Mijn oudere kinderen kunnen via het platform TWITCH zelfs online gamen.” Met ruim 30 jongeren kunnen ze samen games spelen als ‘FIFA’ en staan de begeleiders via de chatfunctie in contact met deze groep gamende jongeren. Uiteraard worden er aan die toernooien toffe prijzen gekoppeld, zodat de winnaars met een officieel voetbalshirt naar keuze kunnen pronken.

Niet de dupe worden
Naast dit online FIFA-voetbaltoernooi hebben de kinderen vorige maand hun kunsten nog buiten kunnen etaleren tijdens het Sjors Sportief straatvoetbal in Breugel. “Een keur aan sport- en spelactiviteiten zorgt ervoor dat we de jongeren een positieve invulling kunnen geven van hun dagbesteding. Ook voor de ouders is het belangrijk dat ze het belang van bewegen en sociale contacten bij hun kinderen onderkennen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de jeugd door de coronamaatregelen vaker last heeft van angst en somberheid. Mede daarom is het zo belangrijk om hen te stimuleren in beweging te blijven. Verder is het sociale contact enorm belangrijk voor de ontwikkeling van het brein en helpt dit om psychische klachten te verlichten. Jongeren mogen niet de dupe worden van deze lockdown en gezamenlijk dragen we hier graag ons steentje aan bij!”, besluit de goedlachse jongerenwerker.

Informatie
Hou via www.sjorssportief.nl de Corona Winterspelen in ons dorp goed in de gaten en geef uw kind op, want er staan in onze sportieve gemeente nog diverse jeugdactiviteiten in de steigers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tennistrainer Koen met op de achtergrond Meike, Ali en de jeugd tijdens de tennisles
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella