Een van de foto's uit de afstudeeropdracht van Sandra Kuijpers
Een van de foto's uit de afstudeeropdracht van Sandra Kuijpers Foto: Sandra Kuijpers

Sandra geselecteerd als nieuw talent GUP/New Dutch Photography

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Fotografe Sandra Kuijpers uit Son en Breugel is met haar afstudeerserie geselecteerd als één van de honderd nieuwe talenten van Nederland van de tiende editie van de GUP/New Dutch Photograpy. Dit is een wedstrijd die gehouden wordt onder alle afgestudeerden in de fotografie over de afgelopen drie jaar, waarbij een jury van zes experts een keuze maakt uit de 15 foto’s die per persoon aangeleverd zijn.

Door de GUP/New wordt het werk van de uitgekozen talenten onder de aandacht gebracht van galerijen, musea, commerciële en fotografische agenten, mediabedrijven en instituten die met fotografie werken. Daarnaast wordt het werk van de uitgekozen talenten in een boek van 420 pagina’s uitgebracht wat als het ware de bijbel is voor artdirectors, curators, verzamelaars, fotografieliefhebbers en mede fotografen.

Bij Sandra Kuijpers draait het in haar werk om de emoties en gevoelens. Haar fotografische thema’s betreffen vaak sociale verwachtingen en groepsdruk. Sandra hoopt met haar fotografie vooroordelen te verminderen, waardoor mensen eerst nadenken en dan pas oordelen.

De serie die uitgekozen is voor de GUP/New heeft betrekking op de emoties die een moeder meemaakt wanneer haar kind uit huis is geplaatst en het gevecht om dit kind weer thuis te krijgen. Haar uitgekozen werk is te zien in de film over de honderd talenten. Daarnaast is haar werk en de complete serie te zien op haar eigen website www.sandrakuijpers.nl en op https://www.gupnew.com/talents-2021-2.