Ron en Marij Kruijswijk voor hun pand aan de Nieuwstraat
Ron en Marij Kruijswijk voor hun pand aan de Nieuwstraat Foto: Wil Feijen

Al 40 jaar stroomt het makelaarsbloed door zijn aderen

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - Ron Kruijswijk van Kruijswijk Makelaardij is meer dan een makelaar, zo blijkt al snel als hij begint over wat hij samen met zijn team doet binnen de branche waar hij en zijn vrouw Marij alweer meer dan 40 jaar geleden hun hart aan verloren.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

In de jaren tachtig van de vorige eeuw begon Ron Kruijswijk op 22-jarige leeftijd als assurantiemedewerker op een assurantie/makelaarskantoor in Son en Breugel, waarna al snel de stap werd gemaakt tot hypotheekadviseur, waardoor hij betrokken was bij de aankoop van huizen. Deze betrokkenheid groeide uit tot grote interesse in het makelaars vak, een vak waar je toentertijd nog de eed voor af moest leggen; een eed die Ron na het behalen van alle benodigde diploma’s en certificaten dan ook heeft afgelegd en waarna hij nog steeds handelt.

Beslissing
Toen hij samen met zijn vrouw Marij de kans kreeg om het makelaarskantoor in Son en Breugel over te nemen, was de beslissing snel genomen. En zo staat sinds 10 november 1993 de naam Kruijswijk op het pand aan de Nieuwstraat 39 in Son en Breugel. Sindsdien is Kruijswijk Makelaardij uitgegroeid tot een fullservice makelaarskantoor met een enthousiast team en is het een begrip in Son en Breugel en ver daarbuiten. Ron noemt de service eigenlijk ontzorgen; het ontzorgen is niet zomaar een woord dat hij gebruikt: hij brengt het dagelijks in de praktijk. Een dagelijkse routine die ook door zijn medewerkers Gerry de Wit en John Scheepens wordt gehanteerd. Inmiddels kijken Ron en Marij Kruijswijk terug op 40 jaar ervaring in de financiële dienstverlening en makelaardij, en dat merk je als klant.

Verleden tijd
Via Kruijswijk Makelaardij worden niet alleen huizen verkocht of aangekocht; ook worden er verzekeringen en hypotheken afgesloten en nieuwbouwprojecten begeleid. In de 40 jaar dat Ron actief is in de wereld van het aankopen en verkopen van huizen heeft hij al diverse trends en financiële crisissen meegemaakt. De ouderwetse makelaar die alleen maar een huis aankocht of verkocht is volgens Ron allang verleden tijd.

Meer behoefte aan woningen
In de huidige woningmarkt is er veel behoefte aan nieuwe woningen. Het probleem oplossen kan Ron natuurlijk niet, maar als makelaar die samenwerkt met diverse projectontwikkelaars doet hij natuurlijk wel zijn best om samen met deze projectontwikkelaars wat te doen aan dit probleem in Son en Breugel. Zo was hij betrokken bij de ontwikkeling van ‘t Zand, Sonniuspark, 17 Septemberplein, plan De Gouden Leeuw & De Ossekop, Valkenborch en CederStaete; een mooie lijst waar nu ook De Nieuwe Vloed en de nieuwbouw bij de Stoklandschool aan toe kunnen worden gevoegd.

Vertrouwen
Ron Kruijswijk weet uit ervaring dat de huidige woningmarkt anders in elkaar zit dan die van bijvoorbeeld 25 jaar geleden. Wat wel altijd hetzelfde is gebleven is het vertrouwen dat er moet zijn bij een aan- of verkoop. Alleen de wijze waarop deze aan- of verkoop tot stand komt is wezenlijk anders geworden.

Actieve rol
Als makelaar zorgt hij dat hij op de hoogte is van alle relevante informatie die nodig is in dit voor hem boeiende vak. Daarbij speelt hij vaak een actieve rol binnen de makelaarswereld. Zo was hij penningmeester van het afdelingsbestuur van de NVM Zuid-Oost-Brabant, en was hij betrokken bij de herstructurering toen er binnen de NVM veranderingen nodig waren. Nee, voor veranderingen is hij als makelaar nooit bang. Hij is dan ook vaak actief betrokken bij een verandering; zo was hij één van de initiatiefnemers van Funda, nu niet meer weg te denken als het om huizen aankopen of verkopen gaat.

Het makelaarsstafje
“Het werk in commissies en stuurgroepen moet je zien als hobby”, aldus Ron Kruijswijk. Maar een hobby die samen met de jarenlange, betrouwbare werkwijze een unieke onderscheiding heeft opgeleverd: het makelaarsstafje. De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) reikt het stafje uit aan een makelaar die al langere tijd werkzaam is als beëdigd makelaar onroerend goed en een goede en onberispelijke staat van dienst heeft. (Het makelaarsstafje is dan ook een gewaardeerd begrip, met een historie die stamt uit de 17e eeuw. Alleen de erkende leden van het gilde hadden een makelaarsstafje met het stadswapen waarmee contracten werden ‘bezegeld’ - Red.)

Erkenning
Natuurlijk een erkenning waar hij samen met Marij en heel het team trots op is, maar ook trots is hij op de tevreden klanten, of het nu dat gezin is dat eindelijk de perfecte huurwoning heeft gevonden of de ondernemer die de winkellocatie heeft gevonden waar hij van droomde. Maar hij is ook blij met de samenwerking met projectontwikkelaars die zorgen voor mooie projecten en nieuwe woningen in Son en Breugel.

Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 15 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 18 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella