Hans overhandigt de trofee aan Pieter
Hans overhandigt de trofee aan Pieter Foto: Wil Feijen

Pieter Foolen ontvangt de Lionsclub Son en Breugel Trofee 2021

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Pieter Foolen van Foolen Audio & Light heeft de trofee van de Lionsclub Son en Breugel geheel onverwachts in ontvangst mogen nemen. Dit werd bekendgemaakt op het evenement ‘Ondernemers in het Sonnetje’  op zaterdag 3 juli in café-restaurant De Zwaan. De reacties uit de zaal waren alleen maar positief; vanaf verschillende tafels werd hardop gefluisterd dat hij het dubbel en dwars verdiende. Dit geeft al deels aan waarom juist hij uitgekozen is om dit jaar de trofee in ontvangst te mogen nemen.

Redacteur: Merel Cooijmans
Fotograaf: Wil Feijen

Hans Waals heeft als vicevoorzitter van de Lionsclub Son en Breugel de trofee uit mogen reiken. De trofee is een unieke vaas, gemaakt door kunstenares Heidi Heykants. Die is net zo uniek als de ondernemer aan wie ze uitgereikt wordt. Pieter heeft zich samen met zijn vrouw Lydia en medewerker Stefan de Groot jarenlang, ook vorig jaar toen alle beperkingen door corona van kracht waren, enorm hard ingezet voor veel evenementen en ondernemers in Son en Breugel. Pieter heeft samen met zijn bedrijf verschillende creatieve oplossingen neergezet om het gebrek aan grote evenementen te compenseren. Deze oplossingen kwamen zowel ten goede van Foolen Audio & Light als andere ondernemers in het dorp. Zo boden zij onder andere ondernemers, muzikanten, bands en organisaties hun eigen professionele ruimte aan om vanaf die plek professionele livestreams te maken. Ook ondersteunde Pieter met zijn team livestreams tijdens uitvaarten.

Oorkonde
Op de oorkonde die bij de trofee hoort, is te lezen dat Pieter zich zowel als ondernemer als vrijwilliger inzet om van een initiatief een beleving te maken. Hij laat hiermee zien dat ondernemen en maatschappelijke relevantie heel goed samengaan en zo bijdraagt aan het welzijn en de ontwikkeling van onze lokale gemeenschap. Toen hij de trofee in ontvangst had genomen, zei Pieter: “Het kwam volledig onverwacht, maar ik ben ongelofelijk trots op wat we afgelopen jaren hebben neergezet en hoe we nu bezig zijn.”

Trots op ondernemers
Tijdens de ondernemersavond is er nogmaals aandacht besteed aan een viertal ondernemers die over de afgelopen jaren de titel Starter van het Jaar hebben gewonnen. Er is ingegaan op de creatieve veranderingen die de ondernemers hebben moeten maken. Wethouder Jan Boersma van Economische Zaken: “In januari van 2020 was iedereen er klaar voor om met frisse moed het nieuwe jaar in te gaan, en dan ineens, pats, boem, ligt alles stil.” De wethouder geeft aan dat hij heel erg trots is op de manier waarop de ondernemers in Son en Breugel de vele tegenslagen van het afgelopen anderhalf jaar doorgekomen zijn. “De gemeente wil heel graag faciliteren bij nieuwe ideeën en er kan ook heel veel, maar het moet uiteindelijk gedragen worden door de ondernemers zelf, en dat gaat heel erg goed in dit dorp”, sluit hij af.

Cheque
Dit jaar heeft de Lionsclub Son en Breugel ook een cheque van 500 euro uitgereikt aan een goed doel dat door Pieter werd uitgekozen. De keuze is gevallen op Son en Breugel samen sterker, voorheen Samenloop Son en Breugel. De cheque werd door Hans overhandigd aan Robert Keepers. Son en Breugel samen sterker zet zich, na meerdere tegenslagen, nog steeds volop in voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Het evenement Son en Breugel samen sterker vindt plaats op 11 en 12 juni 2022.

Pieter laat trots de oorkonde zien
Pieter met zijn vrouw Lycia
Afbeelding
Pieter met zijn vrouw Lydia
Robert Keepers van Son en Breugel samen sterker neemt de cheque van Hans Waals in ontvangst
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 15 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 18 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella