Vrijwilligers Robin (l) en Marielle (r) hebben eerder dit jaar een eigen zelfhulpgroep opgezet (archieffoto)
Vrijwilligers Robin (l) en Marielle (r) hebben eerder dit jaar een eigen zelfhulpgroep opgezet (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Zelhulp netwerk op zoek naar contactpersonen

Algemeen Zorg

Son en Breugel / regio - Zelfhulp Netwerk is op zoek naar tweede contactpersoon voor 3 verschillende groepen voor naasten van kinderen/partners met autisme. Het Zelfhulp Netwerk is op zoek naar een tweede contactpersoon voor 3 verschillende groepen voor naasten van kinderen/partners met autisme. 

Het gaat om de volgende groepen: ouders van kinderen met autisme van 15 jaar en ouder, ouders van kinderen met autisme van 6-14 jaar en partners van mensen met autisme. De groepen komen om de 6 weken bij elkaar in Best.

Het thema ASS (autisme spectrum stoornis) staat in deze groep centraal en samen met de andere contactpersoon zijn jullie kartrekkers van deze groep. Je deelt jouw ervaringen rondom autisme en vindt (h)erkenning, steun en begrip bij elkaar. Daarnaast bewaak je het groepsproces en ben je aanspreekpunt voor onze organisatie en mensen die zich aanmelden voor de zelfhulpgroep ASS. 

Wat is zelfhulp?
Zelfhulp is een mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. De deelnemers komen regelmatig samen zonder tussenkomst van de reguliere hulpverlening. In een groep kunnen deelnemers hun ervaringen delen, elkaar steunen en van elkaar leren. Door het deelnemen aan een zelfhulpgroep krijg je erkenning en begrip van lotgenoten, wat in het dagelijks leven soms moeilijk is. Praten met anderen over hetzelfde probleem helpt!

Interesse?
Om je aan te melden als contactpersoon of voor meer informatie kun je contact opnemen via eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl of 040-2118328. Voor meer informatie over Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant of andere zelfhulpgroepen kun je kijken op www.zelfhulpnetwerk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 14 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 17 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella