Overal winnaar WBQA Nederlands kampioenschap: Los Pollos Hermanos, vooraan v.l.n.r.: Bas de Ruiter, Tom van Tits, Pieter van Tits, Stijn van Heck en Piet Smits. Op de achtergrond v.l.n.r. Eric Veraart (voorzitter WBQA), Wim Vink (president WBQA ) en Peter van den Boogaard (Stadion Spreker)
Overal winnaar WBQA Nederlands kampioenschap: Los Pollos Hermanos, vooraan v.l.n.r.: Bas de Ruiter, Tom van Tits, Pieter van Tits, Stijn van Heck en Piet Smits. Op de achtergrond v.l.n.r. Eric Veraart (voorzitter WBQA), Wim Vink (president WBQA ) en Peter van den Boogaard (Stadion Spreker) Foto: Pierre van Tinteren
Foto’s

Nederlands kampioen culinair barbecueën komt uit Son en Breugel

Algemeen Evenement

Son en Breugel - De tuin van kloosterhotel La Sonnerie was zaterdag 28 en zondag 29 augustus gevuld met tientallen barbecues tijdens het open Nederlandse Kampioenschap Culinair Barbecueën

Redacteur: Adrie Neervoort

Nadat de editie van 2020 geen doorgang kon vinden wegens corona, had de organisatie in samenspraak met de gemeente Son en Breugel dit jaar de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, zodat het kampioenschap veilig kon plaatsvinden.

Liefhebbers
Dat betekende dit jaar een aangepast evenement met een strenge controle bij de ingang en ook een registratie van alle bezoekers, die ook nog eens werden voorzien van een polsbandje. Tevens moesten de bezoekers hun drankjes en hapjes zelf komen halen. De weersomstandigheden waren tijdens het weekend niet optimaal, met zeker op zondag zo nu en dan een bui. Toch lieten de bezoekers het daardoor niet afweten. Behalve dat het een kampioenschap betreft, is het vooral ook de plek waar liefhebbers van barbecueën elkaar ontmoeten. Zij konden genieten van heerlijke gerechten, die bereid werden met verschillende technieken.

Italiaans tintje
Verdeeld over twee dagen vond het Nationaal Kampioenschap Culinair Barbecueën plaats. De tien deelnemende teams moesten hiervoor op de tweede dag zes gerechten tonen aan een deskundige jury. De gerechten moesten niet alleen een Italiaans tintje hebben, want dat was namelijk dit jaar het thema, maar ook de culinaire BBQ-kwaliteiten tonen van het team. De gerechten moesten een vooraf vastgesteld basisingrediënt bevatten. Zo was er een vegetarisch gerecht, maar ook een gerecht met makreel, tamme-eendenborst, buikspek en flank steak, en als sluitstuk een dessert dat natuurlijk op de BBQ bereid moest worden.

Uiteindelijke winnaar
De jury wist niet welk team een bepaald gerecht had gemaakt en mocht tijdens de wedstrijd niet op het terrein komen waar de deelnemende teams stonden te barbecueën. De uiteindelijke winnaar kreeg een prijs van vijfhonderd euro, en misschien wel het belangrijkste: de eeuwige roem als BBQ-kampioen. Dit jaar was Los Pollos Hermanos de winnaar op punten door bij alle zes gerechten hoog te scoren. Een knappe prestatie gezien de kwaliteit en kundigheid van de andere deelnemers. “Barbecueën op Champions League-niveau”, aldus Edwin van Kemenade van de organisatie van het kampioenschap. Niet alleen zal Los Pollos Hermanos volgend jaar de titel moeten verdedigen, ook hebben zij zich nu geplaatst voor het Wereldkampioenschap BBQ dat volgend jaar op 2, 3 en 4 september in Torhout, België, plaats zal vinden.

Kijken en proeven
Naast de wedstrijd is het open Nederlandse Kampioenschap Culinair Barbecueën vooral een gelegenheid voor de liefhebber en de ervaren en minder ervaren barbecueër om te kijken en te proeven. De deelnemers aan het kampioenschap hebben ook bewezen dat er op een BBQ heel veel bereid kan worden als het hoofdingrediënt vooral liefde en passie is. Voor zowel deelnemers als bezoekers lijkt het een zeer geslaagd weekend te zijn geweest.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 15 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 16 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 19 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella